21 tankar om det 21:a århundradet
Lyssna gratis här:

21 tankar om det 21:a århundradet

Ljudboken 21 tankar om det 21:a århundradet ser tillbaka i backspegeln om vad som har hänt de snart 20 åren sedan vi sa farväl 1900-talet och gick in i ett nytt sekel med nya förhoppningar. I denna ljudbok kan du lyssna gratis och förundras över alla tekniska framsteg och all utveckling som skett. Författaren Yuval Noah Harari väcker många frågor och funderingar med sin bok.

  • Vad ska vi göra med vår kunskap inom vetenskap och teknologi?
  • Hur kan vi förvalta vårt arv för framtida generationers överlevnad?

Lyssna på gratis ljudbok om vår spännande värld - 21 tankar om det 21:a århundradet

Harari delar generöst med sig om sina teorier kring vilka utmaningar vi står inför i framtiden. Det gäller terrorism, klimathotet och konflikter. Ett informationskrig härjar och vi blir osäkra på vad vi ska tro på. Hur kan vi vara källkritiska när vi överöses av information från alla håll och kanter? Hur ska vi kunna ta ställning till vad som är rätt och fel när till och med fakta förvrängs?

I en mycket föränderlig värld där vi ständigt har olika sanningar att förhålla oss till så är det viktigt att lita på sitt förnuft i egenskap av individ, men att även ha ett starkt kollektiv som har motståndskraft mot irrationalitet och kaos. I skolan ska man inte längre bara lära ut fakta utan också lära eleverna att tackla de snabba förändringar som sker i samhället hela tiden.

Harari är en mycket hyllad författare och historiker

Kritikerna är överens. Den israeliska historikern Harari är en skicklig pedagog och är duktig på att ge en tydlig helhetsbild. Denna professor från Oxford ställer frågor som får läsaren att inspireras och väver samman sina resonemang på ett fint sätt. Om du är intresserad av komplexa frågor så är 21 tankar om det 21:a århundradet en gratis ljudbok att förtrollas av. Rolf Waglert är berättarrösten som navigerar dig genom boken.

Det är en bok som kommer att ge dig både svar och insikter. Mänskligheten har tämjt natur i alla områden i världen, det har byggts och utvecklats boenden, samhällen och städer, och inte minst vetenskapen och forskningen har kommit längre än vad någon trodde var möjligt. Men hur ska vi kunna förvalta och föra vidare denna kunskap? Harari anser att det finns mer att lära av filosofi, mer utbildning som kan hjälpa.

Lyssna på 21 tankar om det 21:a århundradet gratis

Ljudboken 21 tankar om det 21:a århundradet kan tyckas ha lite undergångstoner, men Harari poängterar och lyfter så mycket som kan göras. Som bör göras innan det är för sent, något han absolut inte tror. Ladda ner denna otroligt intressanta bok och du kan lyssna på den gratis under en prova på-period. Speltiden är 14 timmar och 55 minuter och under tiden kommer du få svar men nya frågor kommer garanterat att väckas.