50 nyanser av honom
Lyssna gratis här:

50 nyanser av honom

Femtio nyanser av honom är den första delen i en mycket omtyckt och uppmärksammad serie böcker i form av trilogin Femtio nyanser. På engelska är denna erotiska trilogi känd som Fifty Shades. Den första boken, Femtio nyanser av honom, utkom på svenska 2012 och sedan dess har även efterföljarna Femtio nyanser av mörker och Femtio nyanser av frihet givits ut.

50 nyanser av honom kan du lyssna på gratis som ljudbok. Här introduceras vi till huvudpersonerna Anastasia och Christian. Anastasia Steele är litteraturstudent och när hon intervjuar den framgångsrike Christian Grey väcks hennes intresse. Han är mystisk och otroligt snygg. Vad döljer han? Deras vägar korsas senare och Christian bjuder ut Anastasia. Hon är nyfiken men blir varnad av Christian att inte komma honom alltför nära.

En historia om passion och sexuella begär

Efter en tid visar det sig att Christian Grey inte är någon vanlig dejt och inte liknar något som Anastasia Steele upplevt tidigare. Deras förhållande utvecklas snabbt till att ta en allt mer sexuell karaktär och involvera moment som BDSM, bondage, sadism och utforskande av sexuell dominans. Deras passion växer och Anastasia upptäcker mer och mer av sina egna sexuella begär.

Christian och Ana signerar ett kontrakt om deras relation som kommer att innehålla BDSM-sex och en tydlig rollfördelning när det gäller dominans och underkastelse. Vi får följa med dessa två karaktärer som hittar varandra under en intervju och sedan kommer varandra otroligt nära på kort tid. Förtroende byggs upp och de bådas begär utforskas men vad är det Mr. Grey döljer?

Lyssna på denna succéroman som ljudbok gratis

Författaren bakom denna erotiska trilogi är E.L. James. Femtio nyanser-serien nådde snabbt höga försäljningssiffror och minst 37 länder har köpt rättigheterna. Böckerna har sålt över 90 miljoner exemplar och översatts till 52 olika språk. I februari 2015 släpptes en filmatisering på denna första del i trilogin. Huvudrollerna spelades av Dakota Johnson och Jamie Dornan. Nu kan du lyssna på Femtio nyanser av honom gratis som ljudbok.

Den brittiska författaren E.L. James föddes 1963 i London. Tidskriften Time utsåg henne 2012 till en av världens 100 mest inflytelserika personer. E.L. James har även skrivit och gett ut boken Grey: Femtio nyanser av honom enligt Christian som är en omarbetning av boken men istället berättad ut Christians perspektiv där vi får veta mer om hans bakgrund. Denna bok utkom 2016 på svenska.

En banbrytande och omdiskuterad berättelse

Boken har uppskattats av många för sin frispråkighet och sina erotiska beskrivningar. E.L. James beskriver själv karaktären Anastasia som en stark kvinna som utforskar sin sexualitet. Av somliga har den kallats feministisk. Trilogin Femtio nyanser har dock mött blandade reaktioner, viss kritik har riktats från BDSM-utövare som menar att bilden av BDSM snedvrids i bokens handling och att det som beskrivs i boken handlar om maktmissbruk.

Bakgrunden till böckerna är att de utvecklades från en Twilight-fanfictionberättelse och publicerades episodiskt på webbplatser för fanfiction. Efter ett tag flyttade E.L. James dem till en egen hemsida med namnet FiftyShades.com. Hon skrev om berättelsen och tog sedan bort den innan den gavs ut som bok. Böckerna har nått stora framgångar och sålde mer än alla Harry Potter-böcker på Amazon UK:s hemsida 2012.

Lyssna på Femtio nyanser av honom gratis

Nu har du turen att kunna lyssna på den fängslande succén Femtio nyanser av honom gratis som ljudbok. Allt du behöver göra är att teckn​a en prova-på-period hos en ljudboksapp. Det tar bara några minuter att registrera ett konto och starta din prova-på-period med hjälp av din mailadress. Sedan har du tillgång till tusentals titlar i form av ljudböcker och e-böcker.

Femtio nyanser av honom finns tillgänglig i ljudboksbiblioteken och uppläsare är Julia Dufvenius. Njut av 20 timmar och 24 minuter inläsning som tar dig med på en erotisk resa där du får följa Anastasia och Christian när de utforskar sin relation och sina inre drifter. När du är färdig med den första delen kan du lyssna vidare på de efterföljande delarna.