50 nyanser av mörker
Lyssna gratis här:

50 nyanser av mörker

Anastasia Steele trodde att hon var färdig med allt som hade med Christian Grey att göra efter deras gräl som slutade i att hon bröt deras förhållande, men när Christian återupptar kontakten med henne inser hon att hon inte kan sluta tänka på honom. Trots deras inkompatibilitet kan hon inte sluta tänka på Christian, en besatthet som fyller hennes dagar med fantasier kring deras tid tillsammans.

Christian skickar ett mejl till Anastasia som påminnelse om konstutställningen hon redan tackat ja till. Efter evenemanget känner de båda samma dragningskraft som tidigare fört ihop dem i en passionerad kyss i gränden bakom utställningsbyggnaden. Samma natt står Christian för en romantisk middag och ber Anastasia om att ge dem ett nytt försök, den här gången utan regler och bestraffningar.

Handling

Till en början är Anastasia misstänksam till Christians inblandning i hennes liv, särskilt när han fryser hennes företags penningtillgångar och förhindrar en affärsresa hon planerat med en kollega. Christians argument om att kollegan Jack inte är att lita på visar sig stämma när denne antastar Anastasia och försöker att utpressa henne för sexuella tjänster. Anastasia lyckas fly situationen och efteråt får Christian Jack avskedad.

Det visar sig att Christian har använt sina tillgångar att köpa företaget som Anastasia arbetar hos, vilket får henne att ilskna till. Anastasia känner att hon inte längre kan lita på Christian. Han ber Anastasia att inte lämna honom och lovar att undvika dominans och kontroll i deras relation. Anastasia går med på villkoren, men känner att han inte kommer att förbli nöjd.

Inre mörker

Anastasia inser att det inte enbart är Christians kontrollbehov hon behöver ta itu med, utan det finns många hemligheter han gömmer kring sitt förflutna. Efter lite research upptäcker hon att Christian blev misshandlad som barn av sin mors hallick, som slog honom blodig och släckte cigaretter mot hans kropp. Hon inser att detta är anledningen till att Christian plågas av mardrömmar och en fobi mot beröring.

Elena var en vän till Christians mor och när Christian endast var tonåring hade hon en sexuell relation med honom. Det var hon som introducerade honom för världen av BDSM. Detta försvårar situationen när hon plötsligt återvänder i Christians liv och Anastasia upptäcker till sin avsky att Christian gärna spenderar tid med henne. Kanske är han fortfarande attraherad av denna kvinna?

Teman

I 50 nyanser av mörker tvingas karaktärerna konfrontera det mörka i sitt förflutna och återuppleva traumatiska händelser. Det är en kamp för karaktärerna att inse att de kan ändra på sig själva för den andra personens skull som egentligen är viktigare än deras egna brister. Du kan följa både Christian och Anastasias utveckling i ljudboken Femtio nyanser mörkare gratis redan nu.

Precis som i den föregående boken går författaren in på djupet gällande sexuella relationer, fetischer och alternativa förhållanden. Christian dras till ett liv av intensivt sex med BDSM inslag medan Anastasia främst är betagen av Christian själv. Situationen försvåras av att Christian vill ha en relation med flera partners, vilket skapar en situation där han och Anastasia kämpar för att få sin vilja genom.

Lyssna på 50 nyanser av mörker gratis

Femtio nyanser av mörker är den andra delen i Femtio nyanser-serien. Just nu kan du lyssna på ljudboken, som läses upp av Julia Dufvenius, helt gratis via BookBeat och Nextory. Med sitt mörka och kittlande tema kring exotiska förhållanden är det en upplevelse du inte vill missa. Ljudboken är 20 timmar och 5 minuter lång, men kommer garanterat att sitta kvar i tankarna i länge efteråt.

Boken, som kom ut 2012, är skriven av den brittiske författaren E. L. James och klättrade snabbt upp till toppen på toppen USA Todays bästsäljarlista över böcker. Succeén har fortsatt efter det och år 2017 släpptes en filmatisering av boken, “Fifty shades darker”. Filmen drog in 381 miljoner dollar världen över och visar på hur populär berättelsen om Christian och Anastasia är.