Äkta amerikans jeans

Äkta amerikans jeans är den 6:e delen i Jan Guillous romanserie Det Stora Århundrandet. Ljudboken är precis som tidigare delar i serien inläst av Tomas Bolme.

Handling

Eric tillhör den tredje generationen Lauritzen och växer upp i Sverige under 1950-talet. Stora delar av Europa är sönderbombat efter andra världskriget och svensk industri går för högvarv. Det svenska folkhemmet står sig som starkast och Sverige är ett välmående land.

Men samtidigt som välståndet ökar finns rädslan för kärnvapenkrig. För Erik däremot finns orosmolnen på närmre håll. Förändringens vindar blåser in över Sverige. Den skyddade tillvaro han lever i Saltsjöbaden är på väg att krackelera. I den omvandling som sker förändras också ungdomskulturen. Influenserna kommer numera inte från Tyskland och övriga Europa utan från USA. Eric rycks med i det som sker och delar fascinationen för den nya musiken, nya modet och nya filmerna. Dessutom blir han den första i klassen att bära äkta amerikanska jeans…

Lyssna på Äkta amerikanska jeans på ljudbok

Du kan lyssna på Äkta amerikanska jeans som ljudbok hos Nextory eller BookBeat. Alla tjänster låter dig provlyssna gratis i 14 dagar. Speltiden på ljudboken är 14 timmar och 9 minuter.

Äkta amerikanska jeans ljudbok
Lyssna gratis här: