Aktiedrottning

Har du nån gång funderat på att börja spara i aktier men inte riktigt vetat hur du ska ta första steget? Aktiedrottning är en bok som beskriver hur du får dina pengar att växa. Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius är båda välkända entreprenörer som tidigare gett ut boken Economista och spelat in podcasten med samma namn. De har länge kämpat för att ge kvinnor ett bättre ekonomiskt självförtroende. Aktiedrottning är nästa steg på den resan.

Med Aktiedrottning vill de hjälpa fler att få kunskap om aktier och andra tillgångar som kan få ditt sparkapital att växa. Deras uttalade mål är att bidra till ett bättre samhälle där kvinnor i större utsträckning både vill och vågar skaffa sig en bättre ekonomi. Och därigenom också har högre mål i livet som sådant.

Aktiedrottning går igenom grunderna inom aktiehandel och sparande, värdering, pensioner och andra former av investeringar. Boken innehåller alltifrån inspiration till konkreta råd, som exempelvis hur man kommer igång med sin aktieportfölj till hur man avgör om det är köpläge eller inte.

I boken berättar även författarna om sina egna erfarenheter av aktier och berättar öppenhjärtigt om misstag de begått. Om du är det minsta nyfiken på aktier ska du verkligen kolla in Aktiedrottning. Boken tar på ett pedagogiskt och enkelt sätt an ett, på ytan, komplicerat ämne med utgångspunkten att du faktiskt kan bli riktigt bra på det här själv. Bara du får lite handledning att komma igång.

Lyssna på Aktiedrottning

Du kan lyssna på Aktiedrottning som ljudbok via Nextory eller BookBeat. Om du är ny användare av någon av dessa appar kan du provlyssna helt gratis i 35 dagar hos Nextory och 45 dagar hos BookBeat. Ljudboken är ganska kort, 3 timmar och 25 minuter, men är fullproppad med mycket matnyttig information. Uppläsare är Alexandra Rapaport.

Om författarna

Isabella Löwengrip är en svensk entreprenör sedan barnsben. För den stora massan blev hon känd under namnet Blondinbella från bloggen med samma namn. Löwengrip är idag verksam som företagsledare för hennes egna företagsgrupp, där bland annat skönhetsmärket Löwengrip Care and Color ingår.

Pingis Hadenius är utbildad civilekonom och har en tidigare bakgrund som chefredaktör och aktieanalytiker. Hon är även känd som vardagsekononom i TV4:s Nyhetsmorgon. Idag driver hon ekonomipodcasten Economista tillsammans med Löwengrip och även bolagen Economista, Löwengrip Care&Color och Flattered AB.

Aktiedrottning
Lyssna gratis här: