Lyssna gratis här:

Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig är en känslofull självbiografi skriven av den amerikanska författaren Tara Westover som idag finns tillgänglig som vanlig bok och som gratis ljudbok. Boken kom ut under 2018 och blev en succé. Sedan dess har den översatts till mer än 30 olika språk och har vunnit ett flertal priser. Det är en fängslande berättelse om hur en ung människa formas, kampen om kunskap och familjens påverkan.

  • En hjärtskärande självbiografi
  • Visar hur kunskap kan förändra en människa

Handling

Första gången som Tara kom in i ett klassrum var hon 17 år gammal. Hon har levt i bergen vid Idaho och sedan hon föddes har hon förberett sig för världens undergång. På sommaren brukade hon hjälpa sin mamma att koka örter och på vintern hjälpte hon sin pappa i hans skrotverksamhet. När Tara blev skadad åkte de inte till ett sjukhus, utan hennes mamma la ett förband med örter.

Tara har hela sitt liv varit avskild från resten av världen, men en dag kommer hennes bror med nyheten om att det finns en värld utanför deras liv på gården - en värld där man gör annat än att bara förbereda sig för världens undergång. Tara vet inget om den andra världen och börjar i skolan när hon är 17 år, utan att ha hört talas om varken Förintelsen eller Martin Luther King.

Om författaren

Tara Westover, som är författaren och huvudpersonen i boken, är en amerikansk historiker och numera författare. Hon föddes i Idaho med en pappa som var emot offentlig utbildning och därför fick Tara aldrig gå i skolan när hon var ung. Boken handlar om hennes liv och hur hon fick upptäcka kunskap, men även om bandet till hennes familj, om lojalitet och hur hon vill nå självförverkligande.

Allt jag fått lära mig är Tara Westovers första och hittills enda bok. Trots att hon inte hade någon tidigare erfarenhet som författare blev hennes hjärtskärande självbiografi en stor succé bland folket. Genom boken visar hon hur kunskap kan omvandla en människa och vilket högt pris hon fick betala för att komma dit hon är idag. Boken finns både som inbunden och som ljudbok.

Lyssna på Allt jag fått lära mig gratis

Vill du lyssna på denna spännande ljudbok? Då kan du göra det helt gratis via en rad olika ljudboksappar. Det är bara att ladda ner någon av apparna och sedan starta din gratisperiod där du under prova-på-tiden kan lyssna på vilka böcker du vill, hur många gånger du vill. Allt jag fått lära mig har en speltid på 13 timmar och 16 minuter och är inläst på svenska av Katarina Cohen.