Audible vs Storytel

Står valet mellan Audible eller Storytel? Här går vi igenom båda apparna så att du kan fatta rätt beslut. Även fast båda apparna erbjuder ljudböcker finns det ganska stora skillnader mellan dem.

Prova på gratis

Både Storytel och Audible går att prova på gratis under en begränsad tidsperiod. På detta sätt kan du själv bilda dig en egen uppfattning om apparnas funktionalitet och utbud. Här är aktuella gratisperioder:

Utbud

Det är en stor skillnad i utbud av ljudböcker hos Audible och Storytel. Storytel har det bästa utbudet av svenska ljudböcker medan Audible har ett väldigt litet utbud av svenskspråkig litteratur. Audibles styrka är dess enorma utbud av internationella, främst engelskspråkiga, ljudböcker.

Några ljudböcker ur Audibles utbudNågra ljudböcker ur Audibles utbud

Pris

Audible kostar 7,99 brittiska pund per månad vilket är ungefär 100 svenska kronor. Det är inga problem att bli medlem hos Audible - tjänsten är öppen för alla.

Storytel kostar från 169 kronor per månad i sitt billigaste utförande.

Betalning sker med kort hos både Audible och Storytel.

Abonnemang

Abonnemangsformerna hos Storytel och Audible skiljer sig mycket åt. Storytel erbjuder obegränsat lyssning till en fast månadssumma. Om du säger upp ditt Storytelabonnemang får du inte behålla dina ljudböcker du laddat ner med appen. Du betalar helt enkelt för access till Storytels utbud.

Audible fungerar annorlunda. Här får du istället en credit varje månad som du kan byta in till en ljudbok. Om du slutar betala för Audible får du ändå behålla ljudboken i ditt digitala bibliotek hos Audible. Du kan få fler credits varje månad genom en högre månadskostnad. Det är ett bra alternativ om du lyssnar på mer än en ljudbok per månad.

Så säger användarna

Både Storytel och Audible har bra betyg från användare på App Store och Google Play. Många framhåller det stora utbudet av engelska ljudböcker som en styrka hos Audible medan de får kritik för det låga antalet ljudböcker på svenska.

Det motsatta gäller för Storytel - här lyfts det stora utbudet av svenska ljudböcker som en styrka.

Vilken app som passar dig bäst beror till stor del alltså på vilket utbud av ljudböcker som är mest intressant för dig.

Sammanfattning

Både Audible och Storytel är bra tjänster för att lyssna på ljudböcker. Om du väljer Audible eller Storytel beror på vad du letar efter. Vill du främst lyssna på svenska ljudböcker ska du välja Storytel. Är du ute efter engelska ljudböcker och vill ha ett stort utbud av internationella ljudböcker är Audible det bättre alternativet.

Båda apparna är populära bland sina respektive användare och beroende på vad du är ute efter kommer du med största sannolikhet att bli nöjd med ditt val.

30 dagar gratisAudible
App Store-betyg: 4,6 / 5
Antal användare: 1
Operativsystem:
Offline-läge:
Familjekonto:
Pris per månad: 7.99 £ (≈ 100 kr)
Prova gratis 30 dagar