Bara ett barn

Bara ett barn är del 1 i den serie böcker som handlar om advokaten Sophia Weber. Författaren är Malin Persson Giolito. I ljudboken är det Anja Lindqvist som är uppläsaren och bokens speltid är 9 h och 30 minuter. Berättelsen skildrar ett allvarligt tema och är skriven på ett mycket realistiskt sätt – något som har bidragit till en känsla av sorg och upprördhet hos många av personerna som läst eller lyssnat på den. Samtidigt finns det en stor dos av spänning och kärlek emellanåt, vilket gör boken till en riktig bladvändare. Bara ett barn gavs ut 2011.

Handling

Bara ett barn handlar om en sjuårig pojke vid namn Alex Andersson. Han är inte som andra barn och kan kort och gott beskrivas som ett problembarn som råkar i slagsmål, käftar med lärarna och har oerhörda koncentrationssvårigheter i skolan. Hans humör och personlighet beror dock till stor del på hans trassliga familjesituation, och en dag gör hans lärare en polisanmälan eftersom hon förmodar att pojken blir misshandlad. Advokat Sophia Weber blir utsedd till grabbens advokat.

Berättelsen är skriven på ett sätt som får oss att möta den riktigt lille Alex och ta del av hemska händelser som inträffade i det förflutna. Sedan hoppar boken framåt i tiden igen, närmare bestämt till den sjuårige Alex som tampas med sina demoner. Då och då får läsaren också lära känna Sophia Weber och hennes halvtråkiga privatliv. Man får även en djupare inblick i hennes yrke som advokat och förstår hennes längtan efter att bli berömd.

Lyssna på Bara ett barn gratis

Du kan lyssna på Bara ett barn som ljudbok hos Nextory eller BookBeat. Som förstagångskund får du dessutom en gratis provperiod i 14 dagar där du kan lyssna på boken och se om streamingtjänsten är något för dig. När provperioden är över startar ett abonnemang om du inte själv avslutar tjänsten.

Bara ett barn
Lyssna gratis här: