Barnböcker

De flesta barn tycker om att prova på sporter, upptäcka naturen och gå ut på äventyr, framförallt under sommaren. Men vad finns det att hitta på om kvällarna eller under kalla och gråa dagar? Då kan en bra bok komma väl tillhands - framförallt en ljudbok!

Att börja upptäcka böckernas värld redan i tidig ålder kan väcka ett intresse hos barn som varar ända in i vuxenlivet. Dessutom kan det gynna barnets språkliga utveckling. När man fattar tycke för böcker blir det genast mycket roligare att läsa, och när man läser ofta blir det också enklare att utveckla sin skrivförmåga.

Sune vs Sune
Sunes sommarstuga
Kaninen som så gärna ville somna
Sune på bilsemester
Zombiefeber
Tidningsmysteriet
Sune i Ullared

Ljudböcker för barn i alla åldrar

Ljudböcker är ofta ett extra bekvämt alternativ för de små. Yngre barn som ännu inte kan läsa kan redan i tidig ålder lockas till litteraturens värld om de får lyssna på en bra ljudbok. Ett spännande äventyr eller en lugnande berättelse passar utmärkt under eftermiddagsvilan eller innan läggdags.

Även äldre barn kan få nytta av ljudböcker. Om barnet fortfarande har svårt för att läsa, eller om det finns annat att göra kan en ljudbok vara härligt avslappnande. Att lyssna på en bra bok medans man exempelvis städar sitt rum kan förvandla en tråkig vardagssyssla till en avkopplande stund.

Börja lyssna på barnböcker gratis

För oss som värdesätter litteratur är det en självklarhet att erbjuda ett brett sortiment av roliga böcker. I vårt bibliotek hittar du bland annat alternativ som "Elefanten som så gärna ville somna", "Traktorn som så gärna ville somna" och "Folk och rövare i Kamomilla stad".

Eftersom det ska vara enkelt att hitta rätt böcker för de små erbjuder alla ljudboks apparna på den här sidan en gratis prova-på period. Därför får du och dina barn möjlighet att lyssna på spännande böcker helt gratis i minst 14 dagar. Det enda du behöver komma ihåg är att avsluta ditt abonnemang inom den angivna perioden om du inte vill fortsätta använda tjänsten. Trevlig lyssning!