Bergens stjärnor
Lyssna gratis här:

Bergens stjärnor

Bergens stjärnor är skriven av Jojo Mojes och finns tillgänglig som ljudbok, uppläst av Gunilla Leining.

Ljudboken Bergens stjärnor utspelar sig i Kentuckys bergstrakter på sent 1930-tal. Den handlar om fem kvinnor, som har anmält sig frivilliga att bli ridande bibliotekarier, vilket är en del av Eleanor Roosevelts satsning på utbildning. Alice Wright lever tillsammans med sina föräldrar i England, men lockas med av ett frieri från den stilige amerikanen Bennet Van Cleve, för att få mer spänning i vardagen. Istället finner hon sig ännu mer begränsad än tidigare, då maken hellre är ute och träffar sina vänner än umgås med henne. Svärfadern i sin tur är strängt religiös, och anser att kvinnans plats är i hemmet.

Handling

Bergens stjärnor går just nu att lyssna gratis på under en testperiod. Här får du följa Alices och de andra bibliotekariernas liv, i takt med att de blir alltmer kända för sitt strapatsrika arbete.

Kvinnornas dagliga utmaningar kan bestå av allt från beväpnade hembrännare till giftormar, snöväder och översvämningar. Men det värsta är hur vissa män ser på den frihet som deras uppdrag innebär. Och hur dessa män gör sitt yttersta för att sätta käppar i hjulen. Kvinnornas ledare är Margery, dottern till en ökänd kriminell. Hon blir snart Alices främsta bundsförvant, som den senare anförtror sig till alltmer, när hennes äktenskap sakta men säkert faller i bitar. Boken är skriven av den kända brittiska författaren och journalisten Jojo Moyes, som står bakom flertalet bästsäljande romaner, till exempel Livet efter dig. Jojo är baserad i Essex.

Lyssna på Bergens stjärnor gratis

Bergens stjärnor finns att lyssna på kostnadsfritt under en prova på-period, via flera olika ljudboksappar. Genom att jämföra apparna får du samtidigt tillfälle att avgöra vilken av dem som passar bäst för just dig. Att använda en ljudboksapp har många fördelar. Det innebär ett mer flexibelt upplägg än exempelvis CD-skivor, där du kan lyssna på hur många böcker du vill, till ett fast pris per månad. Så länge du har din smartphone med dig. Provperioden är gratis. Observera dock att du själv måste avsluta ditt abonnemang, för att därefter inte bli fortsatt debiterad.