Björnkvinnan
Lyssna gratis här:

Björnkvinnan

Björnkvinnan är en ljudbok som är skriven och uppläst av Karolina Ramqvist.

Björnkvinnan har sin utgångspunkt på 1500-talet, då en ung föräldralös kvinna följer med sin förmyndare på en expedition till Nordamerika. Den fantastiska resan blir skildrad av tre franska renässansförfattare. Flera år senare, i modern tid, får en samtida författare upp ögonen för historien och vänder sig till sina renässanskollegor för att försöka förstå vad det var som hände. När författaren väl har börjat forska om Björnkvinnan kan hon inte släppa henne ur tankarna. Hennes vistelse på den ödsliga ön i världens största estuarium, som enda levande människa. Omgiven av mörker och köld.

Handling

För att följa med Björnkvinnan på hennes strapatsrika äventyr i den obarmhärtiga vildmarken, kan du just nu lyssna gratis på ljudboken under en begränsad period.

I Ramqvists arbete med boken om en kvinna med gevär och klädd i djurhudar vävs även aspekter av hennes eget liv in. Varför skriver hon? Vem var hon en gång i tiden? Och vem har hon kommit att bli idag? Vad är för övrigt en berättelse? I det att hon berättar sin historia låter hon samtidigt läsaren ta del av hur den kom till. ”Mitt skrivande har fört mig till en tillvaro av utsatthet, men det har också varit ett sätt att skydda mig själv mot upplevda hot”, för att använda författarens egna ord.

Lyssna på Björnkvinnan gratis

Nu har du chansen att lyssna gratis på Björnkvinnan under en tidsbegränsad period, via ett urval av ljudboksappar. På samma gång kan du bilda dig en uppfattning om vilken app som passar bäst för just dina behov. Ljudboksappar har flera fördelar gentemot andra lösningar, som exempelvis CD-skivor. Upplägget är smidigt och flexibelt: du har tillgång till ett obegränsat antal inkluderade ljudböcker, till en fast kostnad per månad. Se bara till att ha din mobiltelefon med dig och laddad samt hörlurar. Prova-på-perioden är helt kostnadsfri. Därefter måste du själv avsluta abonnemanget för att undvika framtida debiteringar.