Björnstad

Björnstad är ett samhälle där invånarna lämnar orten i takt med att jobben blir färre i urbaniseringens fotspår. Det hindrar inte människor från att drömma om forna glansdagar. I Björnstad betyder hockeylaget allt för staden. Det lovande juniorlaget har allas ögon på sig inför den kommande semifinalen som många räknar återigen ska sätta staden på kartan.

Lyssna på Björnstad hos Nextory - prova gratis i 14 dagar

Peter har lämnat proffskarriären bakom sig och flyttat hem till sina gamla hemstad. Hans mål är att hjälpa sin gamla klubb att nå gamla tiders höjder. Mira slits mellan sin karriär som advokat och ett tyst och stilla liv i skogen som fru och mamma.

Staden rymmer också 15-åriga flickor som står tillsammans genom allt och 17-åriga hockeypojkar som bär en hel stads förväntningar på sina axlar. När ett allvarligt brott sker i staden visar det sig hur ett samhälle förfört av framgång väljer att se mellan fingrarna på vad som hänt och skyddar förövaren.

Björnstad på ljudbok

Björnstad är Fredrik Backmans femte bok och hans allvarligaste roman hittills. Boken handlar om kärleken till en folkrörelse och identitet, manlighet samt längtan efter att få visa världen vem man egentligen är. Du lyssnar på Björnstad som ljudbok hos Nextory eller BookBeat. Ljudboken är inläst av Marie Richardson och har en speltid på 14 timmar och 54 minuter.

Björnstad
Lyssna gratis här: