Blå villan
Lyssna gratis här:

Blå villan

Blå villan av Eva Frantz är första delen i en serie med polisen Anna Glad. En omtyckt ljudbok med spännande intriger och ett överraskande slut.

På vägen hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrandes på vägen mitt i natten. Pojken bor i den blå villan där hans mamma Becca Stenlund ligger i en pöl av blod. Poliskommissarien Anna Glad utreder brottet mot Becca som visar sig driva en framgångsrik blogg med namnet Blå Villan. Becca har hotats i kommentarsfältet i sin livsstyleblogg. Hennes man Peter som hjälp henne med bloggen har flyttat från hemmet.

Handling

Anna Glad som utreder brottet har själv en jobbig hemsituation. Hennes man är arbetslös och spenderar dagarna med att spela tv-spel. Becca kämpar för sitt liv på sjukhuset men i den tomma villan dyker det upp blommor varje dag. Boken är en nagelbitande Nordic Noire som bjuder på en bladvändande spänning. Blå Villan kan du lyssna på gratis som ljudbok under en begränsad tid.

Författaren Eva Frantz har själv bloggat under flera år. Hon har vunnit två bloggpriser, ena priset utsågs av läsarna och var "Bäst skrivna blogg". Hon har även vunnit Runeberg Junior-priset 2019 och Finlandssvenska författarföreningens debutantpris 2017. Blå Villan utgavs 2017 och sedan dess har flera andra böcker med Anna Glad kommit ut: Den åttonde tärnan och För han var redan död. Hon skriver böcker med intriger och en moralisk kärna.

Lyssna på Blå Villan gratis

Den finlandssvenska deckardrottningen Eva Franzens poliskommissarie Anna, tacklar brottslingar såväl som sitt privatliv samtidigt som boken kommenterar på fenomen i vår samtid. Mysterier i finlandssvensk miljö har mottagits väl av kritiker. Du kan lyssna på ljudboken Blå Villan gratis under en begränsad period genom att prova en ljudboksapp. Appar för ljudböcker låter dig lyssna på en bok gratis under en prova-på-period. Skådespelaren Iida Kuningas är inläsare av boken. Speltiden är nio timmar och 21 minuter.