BookBeat vs. Nextory

BookBeat och Nextory är två appar för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Här jämför vi båda dessa appar så du kan avgöra vilken av apparna du ska välja.

Sammanfattning - vår rekommendation

BookBeat kostar 169 kronor i månaden och Nextory har tre olika abonnemangstyper att välja mellan. Dessa kostar 99, 199 respektive 249 kronor per månad.

Vi rekommenderar att du väljer Nextorys billigaste alternativ i första hand. Detta kallas Nextory Bas och rymmer ett mindre antal ljudböcker än de andra abonnemangstyperna. Dock bör utbudet ändå vara fullt tillräckligt för de flesta. En vikig sak att påpeka med Nextory Bas är att nya ljudböcker inte släpps omedelbart på på det abonnemanget. Av denna anledning har du ett större utbud av ljudböcker hos Nextory Standard, Nextory Premium och BookBeat. Men eftersom priset på Nextory Bas är så pass mycket billigare är vårt råd att börja med att utforska det utbudet. Du har möjlighet att prova både Nextory och BookBeat i 14 dagar så vår rekommendation är därför att du börjar med att prova det billigaste abonnemanget, Nextory Bas, för att se om utbudet där är tillräckligt för dig.

Om du tycker att utbudet är för litet hos Nextory Bas har du möjlighet att välja Nextory Standard för 199 kronor per månad. Utbudet av ljudböcker är större där än i basabonnemanget och bättre än BookBeats abonnemang enligt vårt test av alla appars utbud. Dock är BookBeat en aning billigare, 169 kronor per månad, så du behöver själv avgöra om utbud eller pris är den viktigaste faktorn för dig.

Prova på gratis

Här är länkar till apparnas erbjudanden om att prova på deras tjänster gratis. Ta chansen att prova båda apparna för att själv utvärdera vilken du tycker är bäst.

Prova Nextory gratis i 14 dagar
Prova BookBeat gratis i 14 dagar

BookBeat vs Nextory – en djupare jämförelse av båda apparna

Här går vi djupare in på likheter och skillnader mellan BookBeat och Nextory.

Pris

På denna punkt skiljer sig BookBeat och Nextory åt ganska mycket. BookBeat har bara en abonnemangstyp som kostar 169 kronor per månad. Det ger dig tillgång till hela BookBeats utbud av ljudböcker och obegränsad lyssning.

Nextory har tre olika typer av abonnemang med olika prisnivåer och utbud. Här är dessa:

Nextory Bas – 99 kr / mån – Basabonnemanget har färre ljudböcker än de andra abonnemangen (Standard och Premium) men innehåller enligt Nexory själva ändå tusentals olika titlar. Däremot ingår inte de senaste släppta ljudböckerna i Nextory Bas.

Nextory Standard – 199 kr / mån – I standardabonnemanget ingår fler ljudböcker och här får du även de senaste ljudböckerna när de släpps.

Nextory Premium – 249 kr / mån – Nextory Premium ska innehålla mer affärslitteratur än Standard och Bas. Dessutom ingår här de allra senaste ljudböckerna precis som i Standard..

Utbud

I vårt stora test av alla appars utbud placerade sig BookBeat och Nextory såhär:

  1. Nextory Standard – 75 av 100 ljudböcker
  2. Nextory Premium – 75 av 100 ljudböcker
  3. BookBeat – 69 av 100 ljudböcker
  4. Nextory Bas – 43 av 100 ljudböcker

Nextory Standard och Premium har alltså ett bättre utbud än BookBeat men är lite dyrare. Nextory Bas har det minsta utbudet men är dessutom det abonnemang som är billigast (99 kronor per månad). För en användare som lyssnar på en "normal" mängd ljudböcker varje månad kommer man väldigt långt med Nextory Bas.

Nextory Bas har dock inte de allra senaste ljudböckerna. Du hittar dock ändå många relativt nya ljudböcker i olika genrer där. Vårt råd är därför att du börjar med Nextory Bas före BookBeat och testar det utbudet först så du kan bilda din egen uppfattning.

Operativsystem

På den här punkten är Nextory och BookBeat lika. Deras appar går att använda på enheter som kör iOS (Apple) och Android (Samsung, Sony, Huawei, HTC, med flera).

Varken BookBeat eller Nextory fungerar på enheter med Windows Phone.

Betalning

Båda apparna använder sig av kortbetalning för att betala för sin prenumeration. Varken BookBeat eller Nextory tar alltså emot betalning via Internetbank eller mot faktura.

Bookbeat Nextory
Pris: 169 kr / mån Bas: 99 kr / mån
Standard: 199 kr / mån
Premium: 249 kr / mån
Prova gratis 14 dagar
Prova gratis 14 dagar
Operativsystem:
Android
iOS
Windows Phone
Funktioner:
Lyssna offline
E-böcker utan extra kostnad
Obegränsad lyssning
Betalning:
Kort
Faktura
Internetbank
Utbud av ljudböcker:
69%
75%

Fler jämförelser

Här hittar du fler jämförelser vi gjort mellan olika appar.

Nextory vs. Storytel
Nextory vs. Mofibo
Mofibo vs. Storytel