Bortom varje rimligt tvivel

Bortom varje rimligt tvivel publicerades 2012 och boken som är en spänningsroman är skriven av Malin Persson Giolito. Tidigare har författaren utgivit andra titlar som, även dem, har fått bra kritik precis som denna bok som är den andra i ordningen och berättar om advokaten Weber och hennes liv och brottsfall. Om du lyssnar till Bortom varje rimligt tvivel som ljudbok kommer du att höra uppläsaren Anja Lundqvist som lånar ut sin röst under en speltid på 11 h och 57 minuter.

Bokens handling

En advokat vid namn Sophia Weber blir en hjälpande hand till den livstidsdömde brottslingen och läkaren Stig Ahlin vid en mordutredning, när han vill ha upprättelse i Högsta Domstolen flera år senare. Hon upptäcker att det finns ett stort antal brister och saker och ting tar andra vändningar, vilket får stor uppmärksamhet och ifrågasättande eftersom Ahlin anses som en av Sveriges värsta brottslingar. Sophias yrkesliv är relativt svårt, eftersom hon är känd för att ta sig an svåra fall och avskydda klienter och med det här fallet förenklar hon inte för sig själv. I privatlivet kämpar hon dessutom med ensamhet, problemfyllda kärleksrelationer och sitt starka band till sin morfar.

Mordutredningen som Sophia Weber är involverad i försvåras ju mer hon gräver i fallet och detta gör även att hon själv blir en måltavla för ilskna och uppretade människor. Boken tar upp advokatyrkets för- och nackdelar och bemöter ämnen som moral, rättvisa och lagens bestämmelser som inte alltid går så bra ihop.

Lyssna på Bortom varje rimligt tvivel gratis

Lyssna helt obegränsat på Bortom varje rimligt tvivel hos streamingtjänster som BookBeat och Nextory. Som nytillkommen kund får du en viss tidsperiod då du kan lyssna helt gratis och se hur du upplever tjänsten. Tidsbegränsningen brukar sträcka sig till 14 dagar, en bra tid för ett smakprov.

Bortom varje rimligt tvivel
Lyssna gratis här: