Da Vinci-koden

Da Vinci-koden är en spänningsroman av den amerikanske författaren Dan Brown. Det är den andra boken i serien om professorn Robert Langdon (den första boken i serien är Änglar & Demoner). Da Vinci-koden blev en av det tidiga 2000-talets stora internationella bästsäljare. Mixen av konspirationsteorier och historia visade sig bli väldigt lyckad och banade väg för både en filmadaption (med Tom Hanks i huvudrollen) och flera uppföljare. Sedan en tid tillbaka finns Da Vinci-koden även inläst som ljudok av Jan Waldekranz.

Handling

Robert Langdon, konsthistoriker och symbolikexpert vid Harvard universitet, ska hålla en föreläsning i Paris. Mitt i natten väcks han av ett telefonsamtal från den franska polisen. Det har skett ett mord på Louvren och ett besynnerligt chiffer har hittats intill mordoffrets kropp.

Langdon beger sig till platsen i hopp om att kunna hjälpa till att lösa chiffret utan att veta att polisen samtidigt misstänker honom för mordet. Langdon blir snart varse om att de troligtvis är en stor hemlighet på spåren. En hemlighet som både är upplysande men farlig. Men tiden är knapp. Om pusslet inte dechiffreras tillräckligt fort kommer en forntida sanning att för alltid gå förlorad.

Lyssna på Da Vinci-koden

Du kan lyssna på Da Vinci-koden som ljudbok via Nextory och BookBeat. Nya användare lyssnar helt gratis i 14 dagar. Speltiden på ljudboken är 18 timmar och 33 minuter.

Da Vinci-koden
Lyssna gratis här: