De kallade mig Gud
Lyssna gratis här:

De kallade mig Gud

Stefan Schwarz är en av Sveriges mest älskade fotbollsspelare och i boken De kallade mig Gud berättar han om karriären, familjen och livet. Vi får tillsammans med honom återuppleva minnena från VM-bronset 1994. Stefan spelade mittfältare under turneringen och var även en viktig del i det svenska landslaget när Sverige tog EM-brons 1992. Du kan lyssna på Stefans berättelse i De kallade mig Gud gratis som ljudbok redan idag.

  • En bok om så mycket mer om fotboll
  • Stefan Schwarz var med och tog EM-brons 1992 och VM-brons 1994

En stabil spelare visar personliga sidor

Stefan Schwarz har prisats för att han exempelvis fortsatte spela trots brutet ben mot Skottland 1997. När Sverige mötte Österrike år 2000 promenerade han ut på plan trots att hälsenan var av. Stefan visade att han gav allt för laget och imponerade på många med sin viljestyrka och vinnarskalle. I sin bok berättar han mer privata anekdoter som när familjens hus rånades av beväpnade brottslingar och när hans son visade sig vara autistisk.

I De kallade mig Gud får du möta den mjukare sidan av fotbollslegenden. Här reflekterar han över uppväxten, karriären och familjelivet. Fotbollen är naturligtvis alltid i centrum för berättelsen. Vi får följa med från början när Stefan började spela fotboll i Kulladals FF. Intet anande om att han senare skulle arbeta som professionell fotbollsspelare i flera av Europas storklubbar. De kallade mig Gud finns tillgänglig för dig att lyssna på som ljudbok alldeles gratis.

Femton år senare

Det är snart femton år sedan Stefan slutade med fotbollen. Han har nu distans till fotbollskarriären för att kunna sammanfatta den och se den ur nya perspektiv. Flera avsnitt i boken handlar om äldste sonen Jürgen som vid fem års ålder diagnosticerats med autism. Stefan befann sig då på landslagsläger och fick åka hem till familjen. Senare lade Stefan ner sin fotbollskarriär för att fungera som heltidsstöd för sonen.

Boken handlar om så mycket mer om fotboll och får oss att fundera över vad som är viktigt i livet, att familjen alltid kommer först. Vi får även höra om Stefans egen fadersrelation, pappan som blev faderlös under andra världskriget och hamnade i utkanten av den övriga familjen. I boken berättar Stefan om hur han besöker släkten i Östtyskland och sina intryck i samband med det.

Lyssna på De kallade mig Gud gratis

Genom att teckna en prova-på-period kan du just nu få tillgång till ett digitalt bibliotek av tusentals böcker och e-böcker. Kontot registrerar du hos en ljudboksapp, vilket inte tar mer än några minuter. Passa på att lyssna på De kallade mig Gud och mängder av andra verk helt gratis. Uppspelningstiden för boken, som är inläst av Magnus Schmitz, är 4 timmar och 47 minuter.