Den digitala drogen
Lyssna gratis här:

Den digitala drogen

"Den digitala drogen" är namnet på en uppskattad ljudbok som släpptes i början av 2016. Underrubriken på titeln är "konsten att hantera din teknik" och syftet med boken är inte att få oss att må dåligt över hur mycket skärmtid vi har varje dag, eller att trycka på att skärmtittande skulle vara något dåligt. Istället vill författaren Patrik Wincent förklara för oss hur vi ska kunna njuta av elektroniken som finns runt omkring oss utan att behöva förlora våra verkliga liv. Med andra ord bör vi lära oss att samexistera med elektroniken.

Ljudboken är onekligen mycket intressant och tar upp ett samhällsproblem som av många kanske inte identifieras som just ett problem. Boken är otroligt viktig och läsvärd då den tar upp vårt nya folkhälsoproblem med skärmtittande. Den väcker tankar och diskussioner om hur vi ska hantera elektroniken på bästa sätt och hitta en bra balans med den i livet. Jag rekommenderar den här boken till både föräldrar, lärare och andra vuxna som behöver en bra utgångspunkt till förståelse varför sociala medier inte bara är bra för dem, för deras barn, elever och så vidare.

Röster om boken

Recensionerna som boken fått är övervägande goda, trots att den (precis som andra böcker) inte faller alla i smaken. Många tycker det är bra att de här problemen lyfts fram i ljuset - författaren kan tyckas ta upp självklarheter, men det gäller att kunna identifiera de här faktiska problemen och förstå dem i sitt rätta sammanhang. Viss kritik har riktats mot att just problemställningen är enkel, att vem som helst skulle komma fram till den problematik som framställs. Det är dock inte alltid helt lätt att erkänna de enklaste av problem; någon bör lyfta fram dem i ljuset.

Lyssna på "Den Digitala Drogen" gratis

För att undvika att betala för att kunna ta del av "Den digitala drogen" så är det möjligt att hitta den helt gratis hos många appar där du kan ladda ner ljudböcker. De flesta stora aktörerna på marknaden erbjuder nya kunder att prova på appen helt gratis under en period, vilket gör det möjligt att lyssna på "Den digitala drogen" gratis. Ljudbokens längd är 6 timmar och 5 minuter och det är skådespelaren Magnus Schmitz som står för stämman och läser upp boken för dig som lyssnar.