Den hemliga kvinnan

Den hemliga kvinnan är en roman av thrillerartad genre. Den behandlar ämnen som familjehemligheter, kärlek, rikedom och girighet – och inte minst minnesförlust. Romanen publicerades år 1993 och är skriven av Anna Ekberg som egentligen är en pseudonym. Den har sedan utgivningsåret varit ett hett boktips av såväl bokkritiker som media och vanliga läsare. Nya överraskningar vävs ständigt in i handlingen, vilket gör att man som lyssnare har svårt att stänga av ljudboken. Uppläsare till Den hemliga kvinnan är skådespelerskan Eva Röse, speltiden är 14 h och 1 minut.

Handling

Louise är en till synes lycklig kvinna som är gift med en snäll man, driver ett litet kafé på Christiansø i Danmark och låter livet gå sin gilla gång. En dag möter hon en man som hävdar att hon är hans fru, mor till hans två barn och att hon egentligen heter Helene. Han förklarar att hans fru försvann tre år tidigare och nu har han hittat henne. Men Louise vet inte vad han pratar om och tar då ett DNA-prov som bevisar att hon egentligen är en person som heter Helene Söderberg. Vidare, får hon se röntgenplåtar av sitt huvud som skvallrar om att hon blev misshandlad genom slag mot huvudet. Louise lider således av minnesförlust.

Det visar sig även att hon hade ett liv i sus och dus och att hon är arvtagerska till ett imponerande företagsimperium. Informationen gör att hon vill försöka ta reda på anledningen till att hon försvann och vad som faktiskt skedde för 3 år sedan när hennes liv tog en vändning.

Lyssna på Den hemliga kvinnan gratis

Fortsätt ta del av den spännande handlingen i boken genom att lyssna helt gratis på Den hemliga kvinnan i 14 dagar med ljudboksapparna Nextory eller BookBeat. De 14 dagarna är en så kallad provperiod och är perfekt för att bilda dig en uppfattning om de olika streamingtjänsterna.

Den hemliga kvinnan
Lyssna gratis här: