Den nakna flickan
Lyssna gratis här:

Den nakna flickan

Den nakna flickan är skriven av författaren Helen Stommel Olsson, och uppläst som ljudbok av Lo Kauppi.

Victoria, bokens huvudperson, är en sextonårig tvåbarnsmamma som hoppar av den fanatiska religiösa sekten Familjen, även kallad Guds barn. Uppväxten i sekten var isolerad från samhället. Därför står hon nu ensam, utan pengar eller utbildning, och med begränsade kunskaper i svenska, eftersom engelska var det språk som användes av sektens medlemmar. Efter hand finner hon en inkomstkälla via strippindustrin, och blir senare en av landets främsta profiler inom branschen. Det är en gripande historia om religiös fanatism, indoktrinering, sex, makt och rätten till sin egen kropp. Men även om hur vår uppväxt och uppfostran påverkar de val vi gör senare i livet.

Handling

Just nu kan du lyssna gratis på Den nakna flickan som ljudbok, under en provperiod och ta del av Victorias resa.

Du får följa med henne från barndomen och på flykt undan myndigheterna, till livet som ung mamma, senare strippdansös och ägare till en högprofilerad klubb, via olika krokiga omvägar. Författaren, Helen Stommel Olsson, har lång erfarenhet som copywriter, frilansjournalist och krönikör för tidningar och reklambyråer. Hon gjorde sin litterära debut med Gangsterprinsessan som blev vinnare av Stora ljudbokspriset 2018. Den nakna flickan är hennes andra bok. Båda två är baserade på händelser och personer ur verkligheten. Helen har alltid haft ett intresse för det som styr människors val och beteenden, och har därför fördjupat sig inom ämnen som kommunikation, psykosyntes, psykologi och beroendeproblematik.

Lyssna på Den nakna flickan gratis

Du kan just nu provlyssna gratis på Den nakna flickan under en begränsad tid, via ett antal olika ljudboksappar. På det viset kan du också avgöra vilken app som bäst för dina behov. Fördelen med att använda en app jämfört med exempelvis en CD-skiva är att du kan lyssna på hur många böcker du vill, till ett fast pris per månad. Det enda som krävs är att du har din mobiltelefonen med dig. Provperioden är kostnadsfri, men du måste därefter själv säga upp abonnemanget för att undvika att bli debiterad för den kommande månaden.