Det mörka tornet på ljudbok

Det mörka tornet (på engelska The Dark Tower) är en enormt populär serie av fantasyböcker författade av Stephen King. Bokserien har beskrivits som Kings livsverk och har genom åren fått en stor och trogen publik världen över. Den första boken i serien, Revolvermannen, släpptes redan 1982. Fram till 2004 publicerades ytterligare sex romaner i serien och 2012 släpttes en åttonde del som utspelas mellan bok 4 och 5.

De fyra första böckerna i serien gavs ut som ljudbok med svenskt tal i mitten av 2000-talet, inlästa av Torsten Wahlund. De återstående delarna lästes tyvärr aldrig in som ljudbok på svenska, troligtvis på grund av att förlaget inte såg någon lönsamhet i att ge ut de återstående delarna. Däremot finns alla böckerna i serien inlästa som ljudböcker på engelska. De svenska versionerna av ljudböckerna är tyvärr svåra att få tag i och finns inte i några av de kända ljudboksapparnas sortiment. De engelska versionerna av The Dark Tower finns dock att lyssna på via exempelvis Storytel.

Handling

Det mörka tornet utspelas i en ödslig värld som på något kusligt sätt liknar vår egen. Historien handlar om Roland av Gilead som är den sista levande medlemmen av den gamla riddarordern Revolvermännen. Roland lever i en värld som är på väg att slitas sönder av både människans och naturens krafter. Rolands mål är att hitta det mörka tornet, en magisk plats som sägs vara platsen som håller ihop universums olika världar.

Lyssna på Det mörka tornet

Här är alla ljudböckerna med engelsk inläsning, sorterade efter utgivningsordning. Klicka på någon av böckerna för att börja lyssna direkt. Den svenska titeln anges inom parantes.

  1. The Gunslinger (Revolvermannen)
  2. The Drawing of the Three (De tre blir dragna)
  3. The Waste Lands (De öde landen)
  4. Wizard and Glass (Magiker och glas)
  5. Wolves of the Calla (Vargarna i Calla)
  6. Song of Susannah (Sången om Susannah)
  7. The Dark Tower (Det Mörka Tornet)
  8. The Wind Through the Keyhole (svensk titel saknas, ej utgiven på svenska som vanlig fysisk bok ännu – utspelas mellan bok 4 och 5)
The Gunslinger
Lyssna gratis i 14 dagar:
Storytel logo