Dit solen aldrig når

Dit solen aldrig når är författad av Marianne Cedervall och gavs ut i augusti 2017. Det är del 3 i en serie som utspelar sig på samma plats med samma fiktiva karaktärer. Boken finns numera tillgänglig som ljudbok, med uppläsaren Anna Maria Käll. Ljudbokens speltid uppgår till 8 h och ca 30 minuter.

Dit solen aldrig når kan räknas som en klassisk men tidlös deckarroman och är lämplig för den som vill ha spänning på ett lite mer trivsamt sätt utan alltför mycket våld och blod. Mycket av handlingen för tankarna till funderingar som försöker svara på frågan huruvida man ska eller inte ska låta det förflutna vara ifred.

Handling

Vi befinner oss på ön Gotland när berättelsen börjar i boken Dit solen aldrig når. Anki Karlsson har just påbörjat sitt nya liv som pensionär och njuter av tillvaron genom lite hästridning i den grönskande våren. Hon ska rida bort till en prästgård där hon tänker övernatta, på rekommendation av sin gode vän Tryggve. Tryggve har dock precis fått upp ögonen för ett gammalt olöst fall från sin tid som polis, och under hans semester tänker han öppna upp det igen.

Båda karaktärerna får en oväntad semester vars incidenter leder dem till det gamla "Fruntimmershuset" som en gång i tiden var ett kyrkligt drivet vilohem för det kvinnliga släktet i trakten. Huset bär på en mystisk historia som kyrkan helst vill tala tyst om, men när Ankis väninna som är journalist plötsligt försvinner, blir det nytt polisarbete på gång och gamla historier flyter upp till ytan.

Lyssna på Dit solen aldrig når gratis

Hos ljudboksapparna Nextory och BookBeat kan du som hängiven läsare och lyssnare, lyssna till Dit solen aldrig når gratis i 14 dagar och ta del av den spännande handlingen. Den kostnadsfria tidsperioden är ett sätt att bekanta dig närmare med apparna och böckerna.

Dit solen aldrig når
Lyssna gratis här: