Du gamla du fria
Lyssna gratis här:

Du gamla du fria

Du gamla du fria är den nionde romanen om journalisten Annika Bengtzon. Hon återvänder nu till Stockholm efter tre år som Kvällspressens utrikeskorrespondent i Washington. Boken finns tillgänglig som ljudbok, uppläst av Eva Röse.

Den populära deckarserien om Annika Bengtzon är skriven av flerfaldigt prisbelönta Liza Marklund. Liza har själv en bakgrund inom undersökande journalistik samt som nyhetschef och chefredaktör. Därefter har hon skrivit omkring 15 böcker som har översatts till ett 40-tal språk och sålts i mer än 20 miljoner exemplar. Hennes genombrott kom med Sprängaren, 1998, som är den första boken om Annika Bengtzon. Andra välkända böcker i serien inkluderar bland annat Studio Sex, Paradiset och En plats i solen.

Handling

Du gamla du fria går att provlyssna på gratis under en begränsad period. Boken handlar om Annika som har kommit tillbaka till Stockholm från sitt uppdrag i Washington. Hon har även återförenats med sin make, Thomas, som jobbar på justitiedepartementet.

En dag hittas en ung småbarnsmamma död i en förort i södra Stockholm. I och med att det nyligen har skett flera andra dödsfall med unga kvinnor under liknande omständigheter, misstänker man på Kvällspressen en seriemördare, vilket Annika avfärdar som fantasier. Samtidigt befinner sig Thomas på en konferens i Nairobi, där han och hela hans delegation kidnappas under en rekognoseringsresa. I Stockholm blir kvinnomorden allt fler. Under tiden dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama, för att rädda sin man.

Lyssna på Du gamla du fria gratis

Du kan provlyssna gratis på Du gamla du fria under en begränsad period via olika ljudboksappar. På det viset kan du testa apparna var för sig och jämföra vilken som passar bäst för dig. Testperioden är helt kostnadsfri men därefter krävs det att du själv säger upp abonnemanget. Fördelen med en ljudboksapp jämfört med exempelvis en CD-skiva är att du kan lyssna på hur många böcker som helst, för en fast summa per månad, så länge du har mobiltelefonen med dig.