En bur av guld

Författaren Camilla Läckberg är namnet bakom boken i En bur av guld, som gavs ut i april 2019. Boken är precis som många av Läckbergs tidigare böcker, en kriminalroman som i det här fallet behandlar hämnd, svek och kampen för att låta allt se bra ut på ytan. Boken är den första i en ny serie om en kvinnokaraktär som heter Faye. Karaktären, enligt Läckberg själv, är skapad genom den debatt om feminism som pågått under en längre tid. Därför tar boken också upp systerskap.

Många av författarens fans har ivrigt väntat på att få läsa En bur av guld, och eftersom den i skrivande stund är helt nyutgiven, så pratas det vitt och brett om den. Nu kan du lyssna på den som ljudbok, med uppläsaren Mirja Turestedt, under en speltid på 9 h och 47 minuter.

Hör Camilla Läckberg själv berätta om boken.

Handling

En bur av guld handlar om Faye som verkar leva upp till samhällets normer om hur en kvinna bör agera. På ytan verkar allt frid och fröjd men faktum är att Faye blir både utnyttjad och bedragen av sin man. Under sin uppväxt lärde hos sig att bli ambitiös, artig och kontrollerad. Hon hade också givit upp allt för sin makes skull, enbart på grund av kärleken till honom. Dock känner hon att hon faktiskt lever som en fånge i en bur av guld. När han sviker henne rasar hennes värld samman. Kvar står Faye utan någonting att luta sig emot, men istället för att bita ihop och leva med sveket, så väljer hon att agera och sätta ned foten. Hämndbegäret tar vid och hon börjar smida planer för att ge igen.

Lyssna på En bur av guld gratis

Fortsätt lyssna till den spännande och gripande berättelsen om Faye i boken En bur av guld på Nextory eller BookBeat. Båda ljudboksapparna förser dig som ny kund med en gratis provperiod där du kan lyssna i lugn och ro.

En bur av guld
Lyssna gratis här: