Ljudböcker på engelska

Det finns många tjänster som erbjuder ljudböcker på engelska till svenska kunder. Faktum är att engelska ljudböcker nog aldrig varit så lättillgängliga som de är nu. Anledningen till det är att amerikanska tjänster såsom Audible och audiobooks.com, som har ett gigantiskt utbud av ljudböcker på engelska, aktivt marknadsför sig mot Sverige men också för att svenska tjänster såsom BookBeat och Nextory har engelska ljudböcker i sitt utbud.

Är du på jakt efter en engelsk ljudbok? I den här artikeln tipsar vi om alla tjänster där du kan lyssna på engelska ljudböcker. Du kan även ta del av erbjudanden från de olika apparna så att du direkt kan börja lyssna på engelska ljudböcker gratis.

Ljudbokstjänster med engelskt utbud

Dessa ljudboksappar erbjuder ljudböcker på engelska.

Audible

Audible är en amerikansk ljudbokstjänst som startades redan 1995 och köptes upp av Amazon 2008. Audible har marknadsfört sig kraftigt mot Sverige på senare år och deras reklam har bland annat kunnat skymtas i Stockholms tunnelbana.

Audible är tydliga med att de vänder sig till en publik som vill lyssna på engelska ljudböcker. Här finns få ljudböcker med svenska uppläsare. Är du ute efter en ljudboksapp med enbart engelska ljudböcker är Audible vårt rekommenderade förstahandsalternativ för dig.

Audible är helt gratis att prova på i 30 dagar så du själv kan bilda dig en uppfattning om tjänsten.

Här kan du läsa vår recension om Audible.

Några ljudböcker ur Audibles utbudNågra ljudböcker ur Audibles utbud

Audiobooks.com

Audiobooks.com är en annan ljudboksapp med ursprung i USA. Även här är den absoluta merparten av ljudböckerna på engelska.

Av den anledningen passar Audiobooks, precis som Audible, utmärkt för dig som endast vill lyssna på engelska ljudböcker och inte så mycket på svenska.

Även hos Audiobooks kan du prova på ett visst antal engelska ljudböcker gratis. Klicka här för att hämta detta prova-på-erbjudande hos audiobooks.com (gäller endast nya kunder).

De svenska tjänsterna

De svenska tjänsterna för ljudböcker har engelska ljudböcker i sitt utbud. De är dock långt ifrån Audible och Audiobooks när det kommer till hur många engelska böcker som finns att lyssna på.

De svenska tjänsterna kan dock passa dig som vill ha en mix av svenska och engelska ljudböcker att lyssna på.

Storytel

Storytel är vår svenska stolthet på ljudboksmarknaden och finns numera i många länder. Även om majoriteten av Storytels ljudböcker är på det lokala språket (dvs. I Sverige på svenska) finns även här ett ganska stort utbud av engelska ljudböcker. Dock är inte det utbudet av internationella titlar i närheten av lika så stort som för Audible och Audiobooks.

Välj således Storytel om du vill ha en bra mix av engelska och svenska ljudböcker. Du kan prova på Storytel gratis i 30 dagar.

Nextory

Även hos Nextory finns engelska ljudböcker med i utbudet. Precis som hos Storytel är det dock inte lika stort som hos Audiobooks och Audible.

Vill du ha en mix mellan ljudböcker på svenska och engelska och aldrig provat på Nextory tidigare kan du göra det.

BookBeat

Sist ut av de svenska tjänsterna är BookBeat. Precis som hos Storytel och Nextory kan du här hitta en mix mellan engelska och svenska böcker. Utbudet av engelska titlar är långt från hur det ser ut hos Audible och Audiobooks men letar du efter en bra balans kan BookBeat möjligen vara ett bra alternativ för dig.

Prova BookBeat gratis i 14 dagar

Sammanfattning

Audible är det älskade originalet och har varit på ljudboksmarknaden sedan 1995. Vårt tips är att börja med dem om du är ute efter att enbart lyssna på ljudböcker på engelska. I andra hand kan du prova på audiobooks.com som är väldigt liknande tjänst.

De svenska tjänsterna (Storytel, BookBeat, Nextory) är inte lika vassa när det kommer till internationella och engelska titlar. Utbudet är inte på något sätt dåligt men står sig ändå slätt jämfört med Audible och Audiobooks.

Är du ute efter en mix av svenska och engelska ljudböcker kan dock någon av de svenska apparna vara ett bra alternativ för dig.

Senast uppdaterad: 14 juni 2020

30 dagar gratisAudible
App Store-betyg: 4,6 / 5
Antal användare: 1
Operativsystem:
Offline-läge:
Familjekonto:
Pris per månad: 7.99 £ (≈ 100 kr)
Prova gratis 30 dagar