Eragon
Lyssna gratis här:

Eragon

Eragon är första delen i Christopher Paolinis hyllade fantastyserie om pojken Eragon och draken Saphira.

Den föräldralösa pojken Eragon bor på landsbygden med sin morbror Garrow. När han en dag hittar han en blå sten - som egentligen visar sig vara ett drakägg - förändras hans liv för all framtid.

Mellan människopojken Eragon och draken Saphira formas en stark och robust vänskap. Men Eragons liv blir också farligare. När den onde kungen Galbatorix attackerar byn där Eragon och Saphira bor ger de sig ut för att besegra Galbatorix och hans anhängare.

Med hjälp av ett uråldrigt svärd och goda råd från den gamla sagoberättaren Brom, kämpar sig Eragon och Saphira mot magiska och onda ting. De borde egentligen vara helt chanslösa men Brom visar sig vara så mycket mer än bara en sagoberättare…

Om boken

Eragon är den allra första boken i serien om Eragon och Saphira, författad av Christopher Paolini. Serien har översatts till mer än 40 språk och sålt över 35 miljoner exemplar över hela välden. Det här är fantasyäventyr för unga när de är som allra bäst. Man kan se sagorna om Eragon som Sagan om Ringen fast för en yngre målgrupp - fyllda med mystiska händelser, drakar, älvar och den eviga kampen mellan det goda och det onda.

Paolini var bara 15 år gammal när han började skriva böckerna om Eragon. Bokserien gavs först ut på familjens egna förslag men snabbt fick betydligt större förlag upp ögonen för honom och succén var ett faktum.

Lyssna på Eragon som ljudbok gratis

Du kan lyssna på Eragon, och de andra böckerna i serien, via någon av de ljudboksappar som finns på den här sidan. Som ny användare provar du på en tjänst helt gratis under en begränsad tidsperiod - perfekt tillfälle alltså att bekanta dig med Eragon, Saphira och deras värld.