Ett sötare blod
Lyssna gratis här:

Ett sötare blod

Ett sötare blod är en ljudbok som handlar om den sockerchock som människor utsätts för i dagens samhälle. Vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm granskar de kostråd som vi under lång tid fått och hur de påverkar kroppen. Resultatet är skrämmande. Kostdirektiv om att äta mindre fett och mer kolhydrater har livsfarliga konsekvenser och kan leda till ett stort antal sjukdomar bland annat cancer och hjärt-och kärlsjukdomar. Framför allt har dessa kostråd inte gjort oss människor smalare och mer hälsosamma. Tvärtom lider världen av mer fetma än någonsin. Diabetes, benskörhet, ont i kroppen, magproblem, trötthet och många andra åkommor är bara några av många saker som sockerberoendet framkallar.

Boken ger motivation till att dra ned på sockerkonsumtionen. Boken främsta mål är att sticka hål på olika myter och kostråd som kvällstidningarna frikostigt delar med sig av. Författaren vill lyfta kostdiskussionen till en vetenskaplig nivå och dela med sig av kunskap. Resultatet är en omfattande och insiktsfull bild av hur viktig maten är för vår hälsa och hur vi idag konsumerar för mycket socker.

Handling

Ett sötare blod är en gratis ljudbok som handlar om dagens sockerkonsumtion och hur ett förhöjt blodsocker kan ha livsfarliga konsekvenser för hälsan.

Boken ger en noggrann genomgång av vetenskapliga studier och är ett uppskattat tillskott i kostdebatten. Istället för tyckande baserar författaren sina argument på fakta. Det är en otroligt bra och viktig faktabok som mottagits positivt av läsare såväl som kritiker. Författaren skildrar världens sockerkonsumtion och hur vårt söta blod leder till inflammation i kroppen som är farligt både för hjärtat och hjärnan.

Lyssna på Ett sötare blod gratis

Ett sötare blod är en faktabok med mycket viktig information som alla bör ta del av. Du kan lyssna gratis på ljudboken. Många appar och tjänster erbjuder en gratis prova-på-period under en begränsad tid. Med andra ord kan du kostnadsfritt lyssna på boken och ta del av informationen som kan förändra ditt liv. Inläsare är Camilla Jern som mycket sakligt och behagligt återberättar boken.