Unikt erbjudande från Nextory ➡ Lyssna gratis 30 dagar

Fantasy

Fantasy sågs under lång tid som sagor skrivna för barn och inte tillräckligt "fint" för att räknas som riktig litteratur. Tack och lov har det förändrats och idag hittar du fantasyböcker för alla åldrar.

Här har vi samlat tips på fantasyverk som finns att lyssna på som ljudbok. Du kan prova på att lyssna på hela ljudboken helt gratis hos varje app som vi länkar till under en begränsad tidsperiod.

Den sista önskningen
Drakarnas dans
Fatta eld
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter och Fången från Azkaban
Harry Potter och Den Flammande Bägaren
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter och Halvblodsprinsen
Harry Potter och Dödsrelikerna
Hungerspelen
Kampen om järntronen
Kråkornas fest
Kungarnas krig
Ödets svärd
Revolt
Svärdets makt

Kampen mellan gott och ont

Ett vanligt återkommande tema i fantasy är kampen mellan gott och ont. Hjältar och hjältinnor går genom mödosamma kval för att besegra ondskans krafter. Det är också vanligt att det finns andra varelser i fantasy-böckerna som inte är människor.

Det är många som blandar ihop fantasy och science fiction men det är två helt olika saker. Båda beskriver förvisso saker och händelser som inte finns i vår vanliga värld. Sci-fi drar dock åt ett vetenskapligt håll för att förklara skeenden medan fantasy lutar sig mot magin.

Gratis fantasy i minst 14 dagar

Via de olika apparna som finns listade inne på boksidorna hittar du ännu fler fantasy-böcker. Passa på att ta dig till en annan värld - helt gratis dessutom - och upplev fantasyns gränslösa värld.

Om du provar alla apparna och avslutar ditt abonnemang innan din gratisperiod är slut kan du lyssna gratis väldigt länge. Hoppas du hittar en app du trivs med och en fantasy-bok du gillar!