Unikt erbjudande från Nextory ➡ Lyssna gratis 30 dagar

Stipendium till författare

Vårt årliga Författarstipendium delas ut till en publicerad författare eller blivande författare som någon dag ämnar att spela in sin bok som ljudbok.

Om stipendiet

Ljudboksappar.se är en jämförelsetjänst för ljudboksappar. Vi brinner för att få fler att upptäcka litteraturens värld via ljudböcker.

För att stödja författare i sin skapandeprocess har vi instiftat ett stipendium till ett värde av 10 000 kr. Stipendiet delas ut en gång per år och kan sökas av en publicerad författare eller aspirerande författare.

Vad kan pengarna användas till?

Syftet med stipendiet är att stötta författare i sitt skapande. Vinnaren väljer själv hur denna vill spendera pengarna. Pengarna kan användas för exempelvis resor & boende, inköp av material, studier, skrivkurser, eller liknande.

Vår förhoppning är att vinnaren en dag spelar in någon av sina böcker som ljudbok och stipendiet är vårt sätt att stödja honom eller henne att nå dit.

Hur ansöker jag?

För att kunna ansöka om författarstipendiet behöver du svara på följande frågor:

  • Vem är du och vad vill du uppnå med ditt skrivande?
  • Beskriv varför just du ska få stipendiet.

Du har högst 400 ord på dig att ge dina svar.

Skicka in din ansökan senast 31 januari 2021. Ansökan skickas till stipendium[@]ljudboksappar.se.

Hur utses stipendiaten?

Vinnaren utses av en jury vars beslut icke kan överklagas.

När utses vinnaren?

Nästa vinnare utses 31 mars 2021.


Vi hoppas få in många ansökningar som möjligt. Sprid därför gärna ordet om vårt författarstipendium via din hemsida, blogg eller liknande. Tack på förhand!