Frågor jag fått om Förintelsen
Lyssna gratis här:

Frågor jag fått om Förintelsen

Nu kan du lyssna på ljudboken Frågor jag fått om Förintelsen av förintelseöverlevaren Hédi Fried gratis. Hon har rest runt i mer är trettio års tid för att berätta om sina erfarenheter från Förintelsen och koncentrationslägren. Fried har besökt mängder av olika svenska skolor över hela landet. Hon har personliga vittnesmål om deportationen från hemstaden tillsammans med familjen och hur föräldrarna senare mördades av nazisterna på koncentrationslägret i Auschwitz. Tusentals elever har lyssnat till Hédi Frieds gripande berättelse och nu kan du lyssna på hennes bok som ljudbok Frågor jag fått om Förintelsen gratis. I den nyutgivna boken bemöter hon några av alla de frågor som hon har fått om Förintelsen genom åren.

Idag är Hédi Fried, född 1924, en av de få förintelseöverlevaren som fortfarande finns i livet och även finns tillgänglig för att besvara frågor och förmedla sanningen kring vad som hände under Förintelsen. Hennes möte med skolever har gjort att omfattningen av katastrofen blir tydlig. Frågorna från eleverna är i regel direkta, konkreta och ofiltrerade. Boken kom 2017 men beskrivs redan som en klassiker. Några av frågorna är ”Kan det hända igen?”, "När förstod du att det pågick ett folkmord?" och ”Var man hungrig hela tiden?”. Det här är en bok som du bara måste läsa för att öka din allmänbildning. Du kan lyssna på den som ljudbok gratis nu redan idag.

Vem är Hédi Fried?

Hédi Fried föddes år 1924 i Rumänien och har arbetat som både författare och psykolog under sin livstid. Efter befrielsen från koncentrationsläger i Auschwitz kom Fried till Sverige år 1945 med Röda korset. Hon överlevde även Bergen-Belsen. Fried har varit öppen med sina erfarenheter från kriget och har som en del av en antirasistisk kamp berättat om sin tid i koncentrationsläger. Hon är mycket engagerad i arbetet med demokratiska värderingar och antirasism. Hédi Fried sommarpratade 2015 i Sommar i P1. Fried har fått flertalet utmärkelser bland annat Natur & Kulturs Kulturpris, Olof Palmepriset och blivit utsedd till hedersdoktor vid Stockholms universitet. Hon har gett ut flera biografier innan boken Frågor jag fått om Förintelsen.

Lyssna på Frågor jag fått om Förintelsen gratis

Ljudboken Frågor jag fått om Förintelsen är bara 2 timmar och 50 minuter lång. Den är inläst av Katharina Cohen. Du får tillgång till boken genom att teckna en prova-på-period hos en ljudboksapp. Då kan du lyssna på den som ljudbok gratis under testperioden. Ta dig tid att lyssna på Frieds fängslande historia från koncentrationslägren. Genom de svåra frågorna och de smärtsamma svaren och berättelserna ökar vi sannolikheten att undvika att upprepa historiens hemska övergrepp på mänskligheten. Kunskap är avgörande. Frieds berättelser om sina självupplevda erfarenheter kommer inte att lämna dig oberörd. Boken nominerades till Augustpriset när den gavs ut och har hyllats från flera håll av många olika recensenter och kritiker.