Game of Thrones på ljudbok

Game of Thrones är en serie fantasyböcker av den amerikanske författaren George R.R. Martin. Numera kan du även lyssna till Game of Thrones på ljudbok - både på svenska och engelska. De svenska ljudböckerna är inlästa av Harald Leander och de engelskspråkiga av Roy Dotrice.

Den korrekta titeln på bokserien är egentligen A Song of Fire and Ice (på svenska En Saga om Is och Eld) men för den breda publiken har på senare tid Game of Thrones blivit den vanliga benämningen. Detta är mycket tack vare tv-adaptionen av HBO som är baserad på serien blivit mycket populär världen över. A Game of Thrones (Kampen om järntronen) är titeln på den första boken i serien och publicerades första gången 1996.

Handling

Game of Thrones utspelas i det mytologiska landet Västeros i en svunnen tid. Klimatet liknar inget vi ser i vår värld. Här varar somrarna i decennier och följs av vintrar som håller i sig en livstid. Sju mäktiga och anrika gamla familjehus kämpar med och mot varandra för att styra landet.

Efter en relativt lång period av stabilitet och fred i kungariket börjar människor runtom Kung Robert Baratheon att konspirera mot honom. När kungens rådgivare Jon Arryn dör under mystiska omständigheter beger sig Kung Robert norrut till Vinterhed för att be sin gamle vän Lord Eddard Stark att ta hans plats som Kungens högra hand.

Lord Edward accepterar sin väns förfrågan trots att han får en mystisk varning om att Jon Arryn blivit mördad. I bakgrunden smider kungens fiender planer på att ta makten över de sju kungariken. Huset Lannister, med drottningen själv i spetsen, har sin helt egen agenda. I fjärran östern smider exilprinsen Viserys Targaryen sina egna planer för att ta över järntronen.

Alla Game of Thrones-böcker

Alla utgivna Game of Thrones-böcker finns inlästa som ljudbok på svenska av Harald Leander. De engelskspråkiga ljudböckerna är inlästa av Roy Dotrice. De två sista böckerna i serien har inte givits ut än - inte ens i bokform på engelska.

Här är alla böckerna i serien:

  1. Kampen om järntronen (A Game of Thrones) – 1996
  2. Kungarnas krig (A Clash of Kings) – 1998
  3. Svärdets makt (A Storm of Swords) – 2000
  4. Kråkornas fest (A Feast for Crows) – 2005
  5. Drakarnas dans (A Dance with Dragons) – 2011
  6. The Winds of Winter (ej utgiven ännu)
  7. A Dream of Spring (ej utgiven ännu)

Hos Nextory kan du lyssna till alla Game of Thrones-ljudböcker på svenska. Hos både Storytel och BookBeat kan du välja mellan både de engelska och svenska versionerna.

Game of Thrones
Lyssna gratis här: