Gravid på dina villkor
Lyssna gratis här:

Gravid på dina villkor

Gravid på dina villkor är en ljudbok om en av de mest omvälvande händelserna i en kvinnas liv. Att vara gravid är både spännande och läskigt. Kroppen och sinnet förbereder sig på föräldraskapet vilket skapar en stor oro hos många kvinnor. Oron varvas med glädje och förväntan. Dessa känslostormar och tankar sker hos de flesta gravida och det kan ofta vara svårt att hantera dem. Graviditeten är ofta en tid då många känner sig ensamma och vilsna. Det är inte ovanligt att blivande föräldrar börjar tvivla på sig själva och sin förmåga att ta hand om ett barn. Boken vill hjälpa gravida kvinnor att hantera denna kroppsliga och psykologiska förvandling.

Boken finns där som en vän till den gravida kvinnan. Den visar medkänsla och lyssnaren får en förståelse för vad som händer i kroppen och i huvudet. Författaren Elin Borg berättar på ett sakligt och vänligt sätt utan att vara dömande på något sätt. Hon är utbildad socionom och mindfulnesslärare. År 2016 blev hon själv mamma till Wilmer och året därefter gav hon ut denna bok.

Handling

Gravid på dina villkor handlar om att hjälpa gravida kvinnor att ta hand om sig själva och sitt kommande barn. Boken vill ge lyssnaren de bästa förutsättningarna för att må bra och lugna sig själv och bebisen. Mammans trygghet blir bebisens trygghet. Boken innehåller information och smarta övningar. En tillhörande gratis app innehåller kompletterande skrivövningar och träningsprogram relaterade till självkänsla, mindfulness, uppskattning och sinnesnärvaro. Dessa lägger grunden för att skapa en graviditet som är bäst för den gravida mamman - på hennes egna villkor.

Boken är uppdelad i 14 kapitel som bland annat täcker in ämnen som balans, närvaro i nuet, kroppens förvandling, mindful eating, självuppskattning, omvälvande känslor, förlossningen och första tiden med bebisen. Boken avslutas med ett kapitel med tips och ett med övningar. Det är en varm och inspirerande bok som ger ett tryggt stöd till gravida kvinnor. Boken är fri från pekpinnar och regler.

Lyssna på Gravid på dina villkor gratis

Det är möjligt att lyssna gratis på ljudboken Gravid på dina villkor. Många appar och liknande tjänster erbjuder en begränsad period där du kostnadsfritt kan prova på att lyssna på olika boktitlar. Längden på just denna ljudbok är tre timmar och 29 minuter, och författaren Elin Borg är själv inläsare. Hennes röst är lugn och vänlig vilket gör att boken känns som en trygg vän.