Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa
Lyssna gratis här:

Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa

Nu kan du lyssna på boken Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa av Lasse Berg gratis som ljudbok. Boken gavs ut på Ordfront förlag år 2012. Det är en berättelse om hur människan blev människa. Vi får följa en berättelse om en grupp av vår egen art Home sapiens som sprider sig över jorden. Det börjar i Afrika för 150 tusen år sedan med en samling på mellan 10–20 000 individer som sprider sig övre hela jordklotet. Det är en fantastisk berättelse om hur vi blev det vi blev och är idag. Boken kan sammanfattas som en fantasifull och lättillgänglig sammanfattning av människans evolution, så som vi känner till den idag. Boken är spännande och fängslande.

Boken Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa har kommit till efter flera års arbete och resor till Afrika som har resulterat i denna spännande och annorlunda bok. Bokens författare Lasse Berg har samlat på sig egna erfarenhet genom att leva i Afrika och på andra platser. Därtill har han personligen intervjuat flera av de främsta vetenskapsmännen inom arkeologi, evolutionslära och paleontologi. Den sammantagna kunskapen är samlad i denna bok och berättelse i form av en sammanfattning av det vi vet om människans evolution idag. Den beskriver människan som en av flera arter eller djur med komponenter som samarbetsförmåga och skönhetstörst. Lyssna på denna fantastiska bok som ljudbok gratis idag i en ljudboksapp.

Vad kännetecknar en människa?

Boken har sålt i mer än 60 000 exemplar. Den tar upp frågor om mänsklighetens ursprung och hur den mänskliga arten egentligen uppstod. Vad var det som skiljde oss från aporna? Vilka komponenter är det som kännetecknar en människa? Lasse Berg beskriver i sin bok det så kallade bushfolket i Kalahariöknen som länge levde som de allra tidigaste människorna. De levde som ett samlande och jagande folk mellan Afrikas öppna horisonter. Boken har även illustrerats i svart-vitt. Lasse Berg föddes 1943 i Sundsvall. Han arbetar som författare, dokumentärfilmare och journalist. Lasse är själv bosatt i Afrika sedan 1980-talets början. Han har gjort sig hörd som samhällsdebattör genom åren. Han har sommarpratat tre gånger och gett ut flertalet böcker sedan 1970.

Lyssna på Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa gratis

Ljudboken Gryning över Kalahari - Hur människan blev människa är inläst av Harald Leander. Den är 11 timmar och 59 minuter lång och dess spännande berättelse lämpar sig kanske särskilt väl i ljudboksform. Om du blir nyfiken på att lyssna på Lasse bergs bok om människans uppkomst som ljudbok är det enklaste sättet att via en ljudboksapp teckna en så kallad prova-på-period. Då kan du lyssna på den och flera andra ljudböcker och läsa e-böcker kostnadsfritt under provperioden innan du vet om du vill bli en betalande användare för att fortsätta använda tjänsten mot en kostnad. Ljudböcker är ett härligt sätt att ta till sig litteratur medan du exempelvis promenerar, städar eller vilar.