Himmel över Alaska
Lyssna gratis här:

Himmel över Alaska

Himmel över Alaska är en ljudbok av den amerikanska författaren Kristin Hannah, inläst av Anja Lundquist.

Seattle i mitten av 1970-talet. Trettonåriga Leni och hennes familj ska flytta till Alaska, enligt pappans beslut. Leni fascineras på förhand av de vidsträckta ödemarkerna och regionens invånare. ”Det är precis som min pappa: gränslöst, lite farligt, och större än livet självt”, tänker hon i spänd förväntan. Och till att börja med är deras nya hem svaret på familjens drömmar. De förälskar sig alla i landskapet och den överväldigande känslan av frihet. Sommarnätterna är långa och ljusa, medan sammanhållningen mellan grannarna hjälper dem att klara sig, trots bristen på pengar och erfarenhet.

Handling

För att uppleva den spännande historien om familjen Allbright kan du just nu lyssna gratis på Himmel över Alaska som ljudbok under en begränsad tid. Det som först verkade bli ett härligt äventyr och en förändring till det bättre, slår efterhand över till motsatsen.

Till sin glädje träffar Leni snart en jämnårig pojke, Matthew, som blir hennes själsfrände. Men i takt med att mörkret, kylan och snön drar in över familjens ärvda och fallfärdiga lilla stuga försämras situationen. Förråden av mat och förnödenheter sinar. Efterhand utvecklas Lenis och Matthews vänskap till en kärleksrelation, vilket gör den förstnämndas pappa rasande av ilska. Hon och mamman inser snart att de ständigt befinner sig i livsfara, utomhus såväl som inom hemmets fyra väggar. Med Himmel över Alaska visar Kristin Hannah än en gång sin talang i att skildra mänskliga relationer, efter en lång rad av andra hyllade titlar.

Lyssna på Himmel över Alaska gratis

Himmel över Alaska finns just nu tillgänglig som gratis ljudbok under en begränsad period, via ett brett utbud av ljudboksappar. På samma gång kan du jämföra vilken av apparna som passar bäst för just dig. Att använda en ljudboksapp är smidigt och flexibelt, med flera fördelar. Du har fri tillgång till inkluderade ljudböcker, för en fast summa per månad. Det enda som behövs är att du har din smartphone med dig, laddad, samt förslagsvis hörlurar. Provperioden är kostnadsfri. Däremot är det du själv som sedan säger upp abonnemanget i tid för att inte bli fortsatt debiterad.