Hjärnstark
Lyssna gratis här:

Hjärnstark

Sedan boken Hjärnstark gavs ut första gången 2016 har den diskuterats flitigt runtom i vårt avlånga land. Boken rörde upp en debatt om träning som medicin mot psykisk hälsa och helt plötsligt hade de flesta en åsikt om denna bok som i det stora hela har hyllats. I boken beskrivs människans relation till fysisk aktivitet och hur nödvändigt rörelse är för vårt välmående. Dessutom gör regelbunden träning människan smartare. Personer som rör på sig regelbundet är stresståligare, får bättre minne och ökar sin kreativitet. Fysisk aktivitet för även med sig positiva effekter på sömn och generellt välmående, effekter som gäller barn såväl som vuxna och äldre. Nu har du möjlighet att lyssna på Anders Hansens bok Hjärnstark som ljudbok gratis, ett perfekt sällskap på promenaden eller löprundan.

I boken argumenterar Anders Hansen utifrån forskning hur regelbunden träning är den absolut bästa hjärngympan. Hjärnan är förändras hela tiden och våra hjärnceller byts ständigt ut. Våra tankar förändrar vår hjärna, vilket gör att det går att påverka hjärnan medvetet i väldigt stor utsträckning. Det är aldrig försent att börja oavsett ålder - att träna gör att vi mår bättre och vi får även en förhöjd koncentrationsförmåga. Till exempel kan en person som tränar enklare lägga in extra växel i en stökig situation för att koncentrera sig på en uppgift. I boken beskriver författaren vilka mekanismer som omvandlar den fysiska aktiviteten till denna mentala uppgradering. I boken får du som lyssnare mängder med konkreta tips på hur rörelse ska utföras för att uppnå dessa positiva effekter.

Vem är Anders Hansen?

Anders Hansen, överläkare i psykiatri, har skrivit en rad böcker tidigare, till exempel "Hälsa på recept: träna smartare, må bättre, lev längre" som gavs ut 2014, men det var först med "Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna" som han slog igenom och blev välkänd för den breda massan. Boken gavs ut 2016 och 2019 kom "Skärmhjärnan: hur en hjärna i som inte är synkad i nutid kan göra oss stressade deprimerade och ångestfyllda". Under 2019 kommer Anders Hansen med en serie på SVT med namnet "Din hjärna" där han går igenom olika teman kopplade till hjärnan, precis som i hans böcker. Hans popularitet bekräftas av att hans sommarprat i P3 hade flest lyssnare under hela 2019. Hittills har Hjärnstark har sålt i över en halv miljon exemplar.

Lyssna på Hjärnstark gratis

Nu har du den fantastiska möjligheten att få lyssna på Anders Hansens storsäljare "Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna" som en ljudbok. Ett perfekt sällskap för dig som ofta är ute och motionerar eller som bara vill njuta av en lugn stund i soffan. För att lyssna på Hjärnstark gratis behöver du bara registrera dig hos en ljudboksapp . Då får du nämligen en kostnadsfri provperiod som ger dig tillgång till denna bok såväl som tusentals andra ljudböcker. Du laddar bara ner appen och väljer boken för att kunna lyssna på den. Uppläsare av Hjärnstark är Johan Svensson och att lyssna på boken tar 7 timmar och 14 minuter. Förändra ditt sätt att se på träning redan idag - du kommer inte att ångra dig.