Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

Allan Karlsson är tillbaka! Tillsammans med vännen Julius spenderar Allan tiden på Bali och det är nästan lika tråkigt som året innan när Allan rymde från ålderdomshemmet på sin hundraårsdag. Nu stundar en ny födelsedag.

Julius föreslår en färd i luftballong för att fira hundraettåringen. Allan bestämmer sig för att följa med men under förutsättningen att de tar med sig nåt att dricka - ifall det skulle bli stiltje och tråkigt uppe i luften./p>

Det ska snart visa sig att det som följer kommer bli allt annat än stiltje. Vinden tar med luftballongen och de båda vännerna på en resa genom världen och dess galenskap… Längs resan avhandlas kapprustning av kärnvapen, tuppfäktning världsledare emellan och en hel del dumhet och argan list.

Om bokens tillkomst

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann blev den mest sålda boken i Sverige 2010 och även en stor succé utomlands. Boken gjordes också som film med Robert Gustafsson i huvudrollen som Allan.

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket är Jonas Jonassons fristående fortsättning på historien om den egensinnige Allan. På nytt granskar författaren mänsklighetens tillkortakommanden på sitt unika sätt - alltid med en stor portion humor och värme.

Gillade du Hundraåringen så kommer du gilla Hundraettåringen också!

Lyssna gratis

Du kan lyssna på Hundraettåringen via Nextory. Alla nya användare lyssnar helt gratis i 14 dagar.

Hundraettåringen
Lyssna gratis här: