Ljudböcker på iPhone

Svenskarna gillar Apple och enligt en undersökning från 2016 är iPhone den vanligaste smartphonen i Sverige med en marknadsandel på 42 % (Källa: TNS Sifo). Det är därför inte konstigt att alla de svenska ljudbokstjänsterna Storytel, Nextory, BookBeat och Mofibo har släppt sina appar för iOS (operativsystemet som används på iPhone och iPad).

Om du vill lyssna på ljudböcker i din iPhone kan du välja mellan alla nedanstående appar. Vi rekommenderar att du börjar med att prova Nextory Bas som är det billigaste abonnemanget (99 kr per månad). Du provar gratis i 14 dagar och om du tycker att deras utbud är för litet kan avsluta din prenumeration inom 14 dagar utan att det kostar dig något. Prova därefter Storytel istället. De har bäst utbud av alla appar men är en aning dyrare (169 kr per månad).

Här är alla appar som låter dig lyssna på ljudböcker i din iPhone

Nextory

Nextory är en svensk app som har tre olika abonnemang (Silver, Guld och Familjeabonnemang). Det billigaste silverabonnemanget kostar bara 119 kr per månad och vi rekommenderar att du börjar med att testa det. Du provar Nextory gratis i 14 dagar. Säger du upp abonnemanget inom de 14 dagarna betalar du ingenting.

Ladda ner Nextory för iPhone Storytel

Storytel har det bästa utbudet av ljudböcker och kostar 169 kronor per månad. Det här är appen du ska välja om du vill ha det största utbudet av ljudböcker.

Ladda ner Storytel för iPhone BookBeat logo

BookBeat är Bonnies ljudboksutmanare som är tänkt att ta upp kampen med Nextory och Storytel. Deras utbud är inte lika stort som Storytel och Nextory ännu. BookBeat kostar 169 kronor per månad och även här kan du prova på gratis i 14 dagar.

Ladda ner BookBeat för iPhone Mofibo

Mofibo - Mofibo är en dansk ljudbokstjänst som har köpts upp av Storytel i Sverige. Det är alltså Storytel som äger Mofibo numera. Priset på Mofibo ligger på 169 kronor per månad (samma som Storytel) men utbudet av ljudböcker är mindre än hos alla de andra apparna. Vi rekommenderar därför att du i första hand väljer någon av de andra apparna istället.

Ladda ner Mofibo för iPhone