Jag är Zlatan

Zlatan Ibrahimović är en av de stora giganterna inom svensk fotboll och räknas av många som en av våra bästa spelare genom tiderna. Zlatan slog igenom för den breda massan i Malmö FF och svenska landslaget i början av 2000-talet. Genom spel i storlag som Ajax, Inter, Juventus, Barcelona, Milan, Paris SG och Manchester United är det få personer i Sverige som idag inte vet vem Zlatan Ibrahimović är.

Men hur började allt egentligen? I Zlatans ljudbok får vi höra berättelsen om Zlatan enligt Zlatan själv. Vi får ta del av hans egen historia om uppväxten i Rosengård och hur den format hans personlighet. Han berättar dessutom om sin familj och vilka strider han fått utkämpa vid sidan av planen. Som när papporna från de finare delarna av stan försökte få honom utslängd ur Malmö FF och vad som egentligen hände mellan honom och Pep Guardiola under den korta sejouren i Barcelona. Zlatan berättar också om tiden i Italien och om den stora spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär.

Jag är Zlatan på ljudbok

Jag är Zlatan är skriven av Zlatan Ibrahimović och David Lagercrantz. Ljudboken är inläst av Jonas Malmsjö och har en speltid på 12 timmar och 23 minuter. Jag är Zlatan släpptes 2011 och innehåller alltså sådant som hänt i hans karriär fram till dess. Tiden i Paris SG och Manchester United berörs därför inte i ljudboken. Du kan lyssna på Zlatans ljudbok via Nextory och BookBeat. Nya lyssnare provlyssnar gratis i 14 dagar.

Utdrag ur boken

”Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. ”

Jag är Zlatan
Lyssna gratis här: