Jag lät dig gå

Jag lät dig gå utgavs 2015 och är skriven av Claire MacIntosh. Genom ett fall under sin tidigare yrkeskarriär som polis, fick hon idén till bokens handling. Det blev snabbt en succé och årets mest sålda debutroman i Storbritannien. Sunday Times noterade den som bästsäljare. Boken faller under kategorin "roman" med en hint av polisgenren, men tar även upp ett känsloladdat tema som inbegriper hanteringen av förlusten av ett barn, uppgivenhet och vägran att släppa taget. Det handlar mycket om att tygla sig själv och att lära sig att gå vidare i livet. Uppläsare är Anna Maria Käll och ljudbokens speltid sträcker sig till 13 h och 20 minuter.

Handling

Historien i Jag lät dig gå inleds på ett mycket tragiskt sätt. En mamma och hennes lille son Jacob är ute och går en mörk novemberkväll, när plötsligt barnet rusar ut i gatan och blir påkörd av en bil. Föraren smiter och kvar ligger en död pojke som lämnar efter sig en sörjande mor så till den milda grad att olyckan tar överhanden om hennes fortsatta liv. Polisen i Bristol gör sedan allt i sin makt för att gripa den skyldige och under tiden ligger det på mamma Jennas axlar att komma över sorgen, hämndbegäret och ilskan, för att försöka skapa sig ett nytt liv. Frågorna är dock många och tvekampen för att hitta tillbaka till livet igen, är tuff. Det förflutna hinner dessutom ikapp henne och sätter hennes nya tillvaro och psyke på ett nytt eldprov.

Lyssna på Jag lät dig gå gratis

Ta dig an Jag lät dig gå genom att lyssna på ljudboken hos Nextory eller BookBeat, helt gratis under en begränsad tid. Som ljudbok är det ännu lättare att ryckas med in i historien - vardag som semester - även om ämnet är tungt.

Jag lät dig gå
Lyssna gratis här: