Jag ser allt du gör
Lyssna gratis här:

Jag ser allt du gör

Jag ser allt du gör är skriven av Annika Norlin och finns nu även som ljudbok, uppläst av Olof Wretling. Det är en samling noveller vars historier samtliga utspelar sig i Norrland.

Som en extra bonus för dig som väljer ljudboken ingår berättelsen Mattan som har lästs in av Norlin själv. Mattan spelades ursprungligen in för Sveriges radio år 2018 och är producerad av Kerstin Wixe. Både novellen Mattan och bokens övriga historier har en mix av Norlins välkända blandning av att beskriva både hopp och melankoli i sina texter. Något du kan känna igen från hennes olika musikprojekt som exempelvis Säkert! I denna ljudbok kommer känslan fram ännu tydligare och den Umeå-födda författaren fångar vardagliga känslor och handlingar på ett självklart sätt med fingertoppskänsla och respekt för de karaktärer som hon skriver om.

Handling

Personerna i boken väntar och längtar efter bekräftelse. De är alla på väg mot ett annat, friare liv. Som lyssnare av "Jag ser allt du gör", som du just nu kan lyssna på gratis hos Nextory, får du följa människor i små norrländska orter som Glommerskträsk, Jokkmokk och Kåbdalis. Karaktärerna rör sig i ständigt nya riktningar och du får följa med in i deras nya liv.

Denna bok är Annika Norlins första roman och har tagits emot väldigt väl av kritikerkåren. Boken har fått fina betyg för det beskrivande språket som får dig som lyssnare att känna och vara huvudkaraktärerna en stund. Norlin skriver om svåra ämnen men med en underton full av hopp. Den blandar livets stora frågor med vardaglig realism och en dos humor. Dagens nyheter gav bland annat omdömet "briljant debutbok" och hyllar Norlins språksäkerhet. Kritiken Annah Björk skrev att Norlin har en otrolig förmåga att exakt kunna sätta ord på vardagliga händelser och funderingar, både i låttexter och i bokform.

Lyssna på Jag ser allt du gör gratis

Just nu har du under en begränsad period möjlighet att lyssna gratis på ljudboken Jag ser allt du gör av Annika Norlin. Nextory finns som app att ladda ner kostnadsfritt till din telefon oavsett om du använder en Android eller en Ios-produkt. Det är även möjligt att lyssna via din surfplatta. Ljudboken publicerades 2020-04-17 på Weyler förlag. Olof Wretling är ett mycket bra val av inläsare då han med sin trygga men humoristiska betoning fångar bokens stora känsloregister. Han är dessutom uppvuxen i Norrland vilket tillför en fin dimension till denna bok som utspelas nästan så högt upp i landet man kan komma.