Kapten Nemos bibliotek
Lyssna gratis här:

Kapten Nemos bibliotek

Kapten Nemos bibliotek är en historia om ett fruktansvärt misstag. I denna ljudbok tror två pojkar att de bor hos sina riktiga föräldrar. Men allt är inte som det verkar.

Per Olov Enqvist berättar här en historia om slumpens spel och ödets märkliga vägar. Under 40-talet blandas två nyfödda pojkar ihop på ett sjukhus i Västerbotten. Sex år senare uppdagas det hela och pojkarna återförs till sina rätta familjer. Men åren har lämnat djupa spår efter sig. Detta är en berättelse om hur fantasin kan ge skydd mot den svåra verkligheten. Men det går inte att tränga undan det verkliga livet helt och hållet. Ibland måste vi anpassa oss till rådande omständigheter, även om det innebär att allt du trott på varit falskt.

Handling

Per Olov Enqvist berättar i sin ljudbok Kapten Nemos bibliotek om vad som kan hända när ett missförstånd får ödesdigra konsekvenser. Du har möjlighet att lyssna gratis på de dramatiska följderna. " P-O" Enqvist är en välkänd och uppskattad författare. Förutom denna ljudbok kan du lyssna på Ett annat liv, Magnetisörens femte vinter och Livläkarens besök. Alla har bidragit till att Per Olov Enqvist förhoppningsvis blir ihågkommen länge, nu när han inte längre finns bland oss.

Vad skulle du själv säga om du var sex år och dina föräldrar berättade för dig att de inte alls är din riktiga mor och far? Att allt du hittills trott på i livet bara varit ett stort missförstånd? Hur ska du kunna byta ut de som varit föräldrar i hjärtat mot två helt okända personer? Den sortens smärtsamma frågor tas upp i denna ljudbok som beskrivs av lyssnare som en vacker och smärtsam historia. Outhärdlig, smärtsam och fängslande på samma gång. Det låter inte lätt att kunna kombinera allt detta och lyckas fullt ut, men Per Olov Enqvist har gjort det.

Lyssna på Kapten Nemos bibliotek gratis.

Under en begränsad tid kan du lyssna på Kapten Nemos bibliotek och många andra ljudböcker gratis. Om du registrerar dig hos någon ljudboksapp så får du prova på deras tjänster utan kostnad under en period. Ljudböcker ger många lyssnare en känsla av frihet och ger mer tid till annat. Nu kan du sysselsätta dig med din hobby, till exempel trädgårdsarbete eller stickning samtidigt som du tar del av många spännande, gripande och dramatiska historier. Slappna av och låt dig förflyttas till exempelvis en polisstation eller ett kryssningsfartyg medan du gör sådant som du tycker om.