Kornas hemliga liv
Lyssna gratis här:

Kornas hemliga liv

Detta är en ljudbok som du kan lyssna på gratis och verkligen få en härlig stund. Kornas hemliga liv är en titel som lockar läsare inom alla kategorier. Det är en bok full av överraskningar och en text så väl skriven att berättelsen verkligen ger klara bilder av livet på gården. Här beskrivs livet för syskonparet Rosamund och Kite och livet för alla de kor som bor och lever på gården. Det är en varm humoristisk så kallad feel good-bok som har en underton av hur den reella världen ter sig för korna och hur de behandlas, utan känslor och endast för produktion av kött eller mjölk.

Korna har egna namn som personifierar dem och ger dem alla utrymme att bli personliga och karaktäristiska. Här träder de fram med sina egenskaper och viljor. Någon är busig och intelligent medan andra kor är som de flesta av oss, lagom trögtänkta och rätt nöjda med livet. När du lyssnar gratis på ljudboken Kornas hemliga liv får du följa deras vardag på gården, när de kalvar, när de äter eller när veterinären kommer. Två av korna föder nästan samtidigt varsin vit kalv och dessa blir som tvillingar, sida vid sida, som ler och långhalm tar de sig fram i livet på gården.

Mer än bara en mysig bok.

Med ett mer eller mindre konstant leende på läpparna kan du gratis lyssna på ljudboken och småskratta glatt när de olika korna sticker ut med sin envishet, klokhet eller tankesätt. När syskonparet Rosamund och Kite lär sig sina kors tillkortakommanden och önskningar så uppstår det en trivsam känsla av att alla har det bra. Det är här det kommer in, tankarna på hur vår djurhållning fungerar idag. Måste allt vara stort och effektivt för att bönderna ska kunna leva ett normalt ekonomiskt liv? Dessa tankar ger boken ett djup som inte kan skrattas bort utan ger en dimension till och öppnar upp för djupare tankar.

Lyssna på Kornas hemliga liv gratis

Detta är en trevlig bok som ger dig som lyssnar många skratt och finurliga leenden. Uppläsare av boken är Maria Lyckow som verkligen lyckas hålla den hårfina balansen mellan humor, barnslighet och verkligheten för en ko på en bondgård. Här kan du under 3 timmar och 25 minuter höra om syskonparet som både beklagar sig över det hårda jobbet på gården, men samtidigt vet med sig att de aldrig skulle vilja ha ett annat liv. Den fina värmen mellan syskonen och djuren och deras vardagsliv i ur och skur värmer gott. Denna bok är väl värd att lyssna på gratis och du kan hitta den på flertalet av de ljudboksappar.