Kring denna kropp
Lyssna gratis här:

Kring denna kropp

Temat för Stina Wollters bok Kring denna kropp är normer, ideal och kroppens symbolik. Hon tar oss med på en resa om hur det var att växa upp jämsides med en anorektisk syster, vilka spår det har satt i henne och hur det präglar henne än idag. Boken är högst personlig och utelämnande på ett inbjudande sätt. Stina berättar rakt och ärligt om sina erfarenheter.

  • Vad påverkar vår syn på våra egna kroppar?
  • Varför tror sig somliga ha rätt att kommentera andras kroppar?
  • Går det att ha en neutral bild av sin egen kropp?

Kroppspositivism och normer

I boken tar Stina Wollter upp en rad frågeställningar och delar med sig av feedback hon själv fått efter att hon själv varit öppen med att avdramatisera kroppen bland annat via sitt Instagram-konto och på scen. Hon berättar om människor och möten som påverkat henne genom anekdoter från det egna livet samt händelser som har påverkat kroppens värde. Budskapen mynnar ut i att skapa mänskligare normer.

Lyssna på ljudboken Kring denna kropp gratis om du är redo att utmana synen på kroppen och hur den kan omdefinieras. Stinas välformulerade språk gör det enkelt att ta till sig hennes erfarenheter och kanske väva ihop dem med egna tankar och relation till kroppen. Det blir en mycket personlig berättelse att lyssna till, inte minst med tanke på att biografin läses in av Stina själv.

En kulturpersonlighet

Stina Wollter är en av Sveriges mest omtyckta kulturpersonligheter. Hon föddes 1964 i Stockholms län och är bland annat verksam som målare, tecknade, radioprogramledare, sångerska och textförfattare. Som radioprogramledare känner vi igen henne från program som Karlavagnen och Söndagarna med Stina Wollter. Kring denna kropp gavs ut 2018 på Bokförlaget Forum och hon sommarpratade så sent som 2019. Stinas pappa är den kände skådespelaren Sven Wollter.

Stina publicerar filmklipp på sitt Instagram-konto där hon dansar för att visa kroppens frihet. Detta har blivit mycket uppskattat och hon har fått en stor följar- och supporterskara. Bokens handling går i samma tecken, det handlar om att inse att kroppen är älskvärd precis som den är. Berättelsen bjuder in till att omdefiniera synen på den egna kroppen och vad skönhet är för att istället fokusera på allt det fantastiska kroppen har att erbjuda.

Lyssna på Kring denna kropp gratis

Just nu kan du lyssna på ljudboken Kring denna kropp gratis under en provperiod, via tjänster som till exempel BookBeat eller Nextory. Du kommer igång inom bara några minuter och kan börja lyssna på tusentals böcker direkt. Även e-böcker finns tillgängliga för den som föredrar att läsa. Stina Wolter läser själv upp sin bok, vilket gör att en redan filterlös historia känns extra personlig. Uppspelningstiden för boken är 8 timmar och 28 minuter.