ERBJUDANDE: Prova Nextory gratis i 14 dagar

Låna ljudböcker på biblioteket

Om du vill låna ljudböcker från biblioteket kan du använda dig av appen Biblio. Det är en ljudboksapp som låter dig låna ljudböcker med hjälp av ditt vanliga lånekortsnummer. Om ditt bibliotek är anslutet till tjänsten kan du själv gå in och söka efter böcker.

Att låna ljudböcker på biblioteket är ingen nyhet egentligen. Målet med Biblio har varit att skapa en plattform där detta kan göras på ett enklare och smidigare sätt än tidigare.

Biblio-appen finns tillgänglig för iOS och Android. Användaren kan ladda ner en ljudbok till sin enhet och lyssna offline. Det betyder att du bara behöver ha uppkoppling mot Internet när du laddar ner en bok. Biblio finns på fyra olika språk; svenska, finska, engelska och arabiska.

Osund konkurrens?

En fråga som lyfts i samband med lanseringen av Biblio är att kommersiella ljudboksappar drabbas negativt när användare kan låna ljudböcker gratis med Biblio. Axiell Media, som står bakom appen, menar i Sveriges Radio att det inte finns någon motsättning mellan Biblio och kommersiella appar såsom Storytel och Nextory. Detta eftersom biblioteken bidrar till att öka intresset för litteratur vilket också borde gynna hela marknaden för ljudböcker överlag. Dessutom menar man att Biblio och de kommersiella apparna har olika målbild, målgrupp och i viss mån även utbud.

Ladda ner Biblio

Du kan ladda ner Biblio via App Store eller Google Play. I dagsläget finns inget stöd för Windows Phone.

Lyssna gratis här: