Liknelseboken
Lyssna gratis här:

Liknelseboken

Liknelseboken är skriven av den framgångsrike författaren Per Olov Enquist, som också själv har läst in boken som ljudbok.

Liknelseboken utgavs 2013 och kan sägas knyta an där Enquists memoarroman Ett annat liv slutade. Boken handlar om Modern och Fadern, om ”bokahopen” och om frågan huruvida det är möjligt att lägga samman allt det som verkligen har någon betydelse i livet. Efterhand utvecklas en skildring av kärlek, som inleds på ett trägolv i Larssonsgården, mellan femtonåringen och en äldre kvinna. Vem är hon, kvinnan - på det kvistfria golvet? Och bör sanningen berättas, eller snarast inte? Boken är uppbyggd av nio kapitel, formulerade som liknelser. Allt skrivet på författarens odödliga och karakteristiska prosa.

Handling

För att ta del av Enquists suggestiva kärleksskildring kan du lyssna gratis på Liknelseboken under en tidsbegränsad period. Det är författaren själv som har läst in sin självbiografiska historia.

Utgångspunkten är moderns begravning. Han har hållit tal i församlingsgården och funderar nu vidare på detta med sanning. Vännerna vill ha förklaringar och sammanhang. Till exempel om kärleken. Sedan är det faderns anteckningsbok, med utrivna och brända sidor. Men som dyker upp igen efter så lång tid. Är detta en öppning i historien? Kommer allt det som händer nu att resultera i den kärleksroman han aldrig trott att han kunde skriva? Nyligen avlidne Per Olov Enquist har med sin långa rad av böcker, dramer och manus varit en stor inspirationskälla för många kreativa. Han är även flerfaldigt prisbelönt sedan 1960-talet och framåt.

Lyssna på Liknelseboken gratis

Liknelseboken finns nu tillgänglig att lyssna på gratis som ljudbok under en begränsad tid, via ett urval av olika appar. På det sättet kan du samtidigt se vilken av apparna som passar bäst för dina behov. Det finns flera fördelar med att använda en ljudboksapp, i jämförelse med exempelvis CD-skivor. Upplägget innebär att du lyssnar på hur många böcker du vill varje månad, till en på förhand bestämd kostnad. Det som krävs är att du har din mobiltelefon med dig. Testperioden är helt kostnadsfri, men det är du själv som sedan avslutar abonnemanget, för att undvika framtida debiteringar.