Liv 3.0
Lyssna gratis här:

Liv 3.0

Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid är en bok av Max Tegmark, inläst som ljudbok av Rolf Wrangnert. Boken beskrivs av Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors, som ”en guide till utmaningar och val i vi har i vår strävan efter en framtid för liv, medvetande och intelligens, på jorden och i rymden". Tegmark skriver här om mänsklighetens framtida existens, sannolikheten för att vi på sikt skapar övermänsklig intelligens - och om den i så fall överhuvudtaget skulle gynna oss, hur rättsväsendet bör hantera autonoma system, effekterna av automatisering, fördelarna med artificiell intelligens, AI, och andra intressanta liknande frågor.

Artificiell intelligens är numera i högsta grad verklighet och det är ett faktum att den skapar stora förändringar i samhället och vardagslivet. I sin bok reflekterar Tegmark över frågorna ovan ur sitt eget perspektiv, utan att involvera varken skepticism eller digital utopi. Istället argumenterar han för en gyllene medelväg, för att kunna ta sig fram i den "spektakulära" typ av framtid som vi står inför.

Handling

För att ta del av Tegmarks tankar om livet med artificiell intelligens i Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid kan du just nu provlyssna gratis på ljudboken under en begränsad tid.

Artificiell intelligens innebär tidigare oanade möjligheter. Men också svårhanterade krafter och konsekvenser. Tegmarks utforskning av ämnet målar upp ett scenario där de kommande tio åren kan bli ”de bästa eller värsta för mänskligheten”, enligt Professor Erik Brynjolfsson, chef för MIT Initiative on The Digital Economy. Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid är författarens andra bok. Till vardags arbetar han som fysiker och kosmolog i Massachusetts.

Lyssna på Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid gratis

Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid finns tillgänglig som kostnadsfri ljudbok under en test-period via ett antal olika ljudboksappar. På det viset kan du samtidigt fundera över vilken av dessa appar som passar bäst för just dig. Fördelarna med en ljudboksapp är flera. Du lyssnar på ett obegränsat antal böcker, till ett fast månadspris. Test-perioden är gratis, men du måste därefter själv avsluta ditt abonnemang.