Livet efter dig

Livet efter dig är en romantisk roman av den brittiske författaren Jojo Moyes. Boken publicerades 2012 och blev en omedelbar succé. Livet efter dig är en gripande kärlekshistoria som fått lyssnare över hela världen att både gråta, skratta och bli arga på en och samma gång. En film baserad på boken släpptes under 2016 med Emilia Clarke och Sam Claflin i huvudrollerna.

Handling

Will Traynor och Lou Clark är två personer som är så pass olika varandra man kan vara. Lou bor hemma med sina föräldrar och försörjer dem med den lilla lönen hon tjänar från jobbet det lokala kaféet. Hon är en enkel tjej utan några större ambitioner gällande karriär eller jakt på status. Lou har bott hela livet i samma lilla stad på den engelska landsbygden och ämnar fortsätta göra det.

Will var tidigare en framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och en snygg flickvän. Allt gick som på räls för Will fram tills den dagen en motorcykelolycka tog allt ifrån honom. Numera är han förbittrad, dyster och tycker inte livet är värt att leva längre.

Lou förlorar sitt jobb på kaféet när det stänger och slår igen. Hennes begränsade kvalifikationer gör att det är svårt för henne att hitta ett nytt jobb. Efter besök på arbetsförmedlingen får hon erbjudande om att vara sällskapsdam åt Will. Eftersom hon verkligen behöver pengarna och inte kan hitta något annat går hon med på att ta jobbet.

Lou vet inte hur hon ska hantera den oförskämde och cyniske mannen hon anställts för att ta hand om. Will å andra sidan tycker illa om den pladdriga, dåligt klädda tjej hans mor anställt i ett genomskinligt försök att muntra upp honom.

Vad Lou än försöker med har Will redan bestämt sig. Livet är utan glädje och kommer fortsätta vara det för honom - om han inte själv gör något för att få slut på det. Lou har å sina sida bestämt sig för att få Will att ändra på sig. Det ingen vet är att båda kommer förändra varandra för all framtid.

Lyssna på Livet efter dig

Du kan lyssna på Livet efter dig som ljudbok via någon av apparna Nextory eller BookBeat. Ljudboken finns med både svenskt eller engelskt tal. Den svenska versionen av ljudboken är inläst av Gunilla Leining och har en speltid på 11 timmar och 35 minuter.

Livet efter dig
Lyssna gratis här: