Ljuset vi inte ser
Lyssna gratis här:

Ljuset vi inte ser

Ljuset vi inte ser är en gripande ljudbok om två barn vars öden möts under andra världskriget.

Ljuset vi inte ser är en fängslande berättelse om den blinda flickan Marie-Laure som är bosatt i Paris under andra världskriget. När Hitlers soldater en dag kommer till hennes hemstad tvingas hon fly till Saint-Malo, en liten stad i nordöstra Frankrike. I Tyskland väntar en pojke ett liknande öde. Hans stora dröm är att bli radiotekniker, men när nazisterna ockuperar hans stad blir han tvungen att bli soldat för Hitler för att rädda sig själv och sin familj. Han skickas till Saint-Malo och de två barnen möts. Ljuset vi inte ser är en vacker berättelse om grymma öden och människans inre godhet.

Handling

Ljuset vi inte ser har blivit väldigt prisad och omtyckt av många. Du kan få tillgång till boken gratis genom att testa en ljudboksapp.

Anthony Doerr, född 1973 och med en examen i historia, skrev sin första roman 2004 och släppte sedan 2014 sin andra roman, Ljuset vi inte ser. Boken har blivit hyllad över hela världen och inte minst i hemlandet USA, där den har toppat New York Times bestseller lista och vunnit flera priser, bland andra Pulitzer-priset 2015. Den har blivit hyllad av den svenska författaren Alexander Schulman och av de stora amerikanska tidningarna The Guardian, Los Angeles Post och Washington Post. Han bor idag i USA med sin fru och sina tvillingsöner och har även en bokrecensionskolumn i en amerikansk dagstidning.

Lyssna på Ljuset vi inte ser gratis

Ljuset vi inte ser finns både som fysisk bok och ljudbok, men i dagens samhälle är det få som faktiskt har tid att sätta sig ner med en bok. Ett modernare och mycket omtyckt sätt att ta del av berättelser är att lyssna på ljudboken. Då hinner du med annat på samma gång, som att gå ut med hunden, köra ett träningspass eller laga mat! Om du vill lyssna på boken, och tusentals andra böcker, finns den tillgänglig redan idag via olika ljudboksappar helt gratis under en begränsad tid. Passa på att prova en ljudboksapp!