Löparens hjärta
Lyssna gratis här:

Löparens hjärta

Löparens hjärta är en biografi skriven av löpartalangen Markus Torgeby. Dess titel kan lätt skapa fördomar om att boken enbart handlar om löpning, men den rymmer så mycket mer. Det är en bok om att hitta sin balans i livet. Som 20-åring bestämde Markus sig för att bo i en kåta i den jämtländska skogen där han under de kommande fyra åren levde som eremit.

  • Varför lämnade han allt?
  • Vad lärde han sig under denna tid i enskildhet?

Hitta balans i livet

I boken får vi lyssna till Markus beskrivning av sin uppväxt på Ockerö där han fick bli vuxen snabbt. Han hade en frizon och det var att springa över klipporna ensam. Löpningen blev hans räddning redan som barn. Senare upptäcktes Markus av en tränare och han skulle snart bli en del av Europaeliten. Till en början ses detta som en enorm chans, men sedan växer kraven - och ångesten.

Senare kommer Markus att förlora löpningen som är en stor del av hans liv då hans fotvalv kollapsar under ett träningsläger. Vad händer med Markus nu? Har du också funderat på att ifrågasätta din vardag och göra något annat? Nu kan du lyssna på Löparens hjärta gratis som ljudbok. Det är en inspirerande berättelse om att gå sin egen väg och kraften som finns i naturen.

Markus Torgeby som löparikon och inspiratör

Markus Torgeby har varit en ikon och inspiratör inom löparvärlden sedan dokumentären ”Löparen” sändes 2002. Det centrala temat i boken är kärleken till löpningen och hur den hjälper Markus att må bättre från det att han var ung tills idag i hans papparoll. Boken handlar dock inte bara om att inspirera till att löpträna, utan snarare om att ifrågasätta sin omgivning och att våga ta jobbiga beslut för att få det liv du önskar.

Vägen till lyckan handlar sällan om hur mycket du springer, det avgörande är hur du mår, att hjärnan är med och att du känner balans i det du gör. Markus ställer sig till och med frågande till den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren. Vet du varför du löptränar? Vad kan vi lära oss av Markus erfarenheter från kåtan? Och hur kan vi göra rätt val?

Lyssna på Löparens hjärta gratis

Du har nu möjlighet att lyssna på ljudboken Löparens hjärta gratis. Allt du behöver göra är att teckna en provperiod hos en ljudboksapp. Kontot registrerar du på bara några minuter och prenumerationen gäller oftast utan bindningstid. Ladda sedan ner din app för att få tillgång till ett digitalt bibliotek med tusentals böcker och e-böcker. Boken Löparens hjärta läses upp av Magnus Schmitz och uppspelningstiden är 5 timmar och 46 minuter.