Mannen som sökte sin skugga

En av de mest oväntade uppföljarna på senare år var David Lagercrantz Det som inte dödar oss - fortsättningen på Stieg Larssons mycket uppskattade Milleniumtrilogi. Det som inte dödar oss gick raka vägen in på försäljningslistorna när den släpptes 2015. Nu är det dags för fortsättningen.

Mannen som sökte sin skugga är den femte delen i Millenniumserien. Återigen får vi följa med Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander genom en ny historia där Lisbeths barndom åter står i centrum.

Handling

Varning för spoilern om du inte läst Det som inte dödar oss!

Lisbeth Salander sitter inne på kvinnofängelset Flodberga för att avtjäna ett kortare fängelsestraff. Hennes fokus är bara att få tiden att gå och hålla sig undan de interna konflikterna som finns mellan fångarna. Trots hennes försök att ligga lågt blir hon snabbt utmanad av fängelsets informellare ledare Benito efter att Lisbeth stått upp för en ung kvinna från Bangladesh när hon blivit trakasserad i cellen intill.

Holger Palmgren, Lisbeths gamle förmyndare, har samtidigt fått tag i dokument som belyser de övergrepp som myndigheterna begick mot Lisbeth under hennes barndom. Lisbeth ber Mikael Blomqvist undersöka saken närmre. Spåren leder till en Leo Mannheimer som är delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär. Samtidigt måste Lisbeth tampas med hoten från Benito och gänget runt henne som trappas upp allt mer.

Lyssna på ljudboken

Mannen som sökte sin skugga släpptes på ljudbok den 7:e september hos BookBeat och Nextory. Stefan Sauk är återigen uppläsare precis som han var i föregående del i serien.

I den här videon berättar författaren David Lagercrantz mer om storyn i Mannen som sökte sin skugga.

Mannen som sökte sin egen skugga
Lyssna gratis här: